Zajtrk brez glutena

Svet izdelkov V kuhinji

Dokazano je zajtrk najpomembnejši obrok dneva – tudi za celiakaše. Možnosti za pripravo brezglutenskega zajtrka so zelo raznolike: bodisi hiter prigrizek ob delavnikih ali izdaten »brunch« ob koncu tedna in praznikih.

Fruehstueck auf BettOb delavnikih je pogosto dovolj časa le za kakšen jogurt z brezglutenskimi misliji ali sendvič. Zajtrki ob koncu tedna pa so lahko pravo razvajanje, ko se lahko dodobra naspiš in je časa za uživanje ob zajtrku resnično veliko.

Toda kako izpade zajtrk brez glutena, najsi bo obilen ali skromen? Večina ljudi, ki niso bolniki s celiakijo, ob jutrih zavije v najljubšo pekarno in si privošči kruhke, francoske rogljičke ali morda vsega po malem. Toda celiakaš se ne more kar sprehoditi do najbližje pekarne in si privoščiti sveže pekovsko pecivo, kakor se mu zahoče.

K sreči so na voljo pakirani kruhi, ki so tako vedno pri roki, zamrznjeni kruhki, ki jih pogrejemo, da zadiši po pekarni, ali sveže spečeni kruh iz domače pečice ali kruhomata. Manjkajo samo še fina klobasa, sir ali marmelada, ki so prav tako na voljo brez glutena.

JungeFrau Fruestueckt2Zajtrk je lahko tudi drugačen, brez raznoraznih vrst kruha. Kadar imamo nekoliko več časa in si zaželimo razvajanje, si lahko pripravimo vaflje ali palačinke s svežim sadjem, omleto z jajci in slanino, mlečni riž z dodatki, sadni smoothie itd.. Lotiti se nadležnih sobotnih opravil, kot so kupovanje, čiščenje in drugo, je lažje, če začneš dan dobro podkrepljen.

Kaj pa vi najraje zajtrkujete?

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP