pašta

Pašta, ljubezen in fantazija

Svet izdelkov V kuhinji

Čutna trojka pašta, ljubezen in fantazija ni le naslov italijanske filmske klasike (Pasta, amore e fantasia), temveč simbolizira vlogo pašte v italijanski tradiciji.

Vsaka regija, vsakoVerschiedene Pasta in Holzbox mesto, skorajda vsaka družina ima svoj dobro varovan recept za pašto z značilno obliko testenin. Čeprav je ritual lastne izdelave testa tudi v Italiji rezerviran le še za posebne praznike, Italijani še vedno prisegajo na 400 različnih vrst testenin dnevno, ki z značilno, sveže pripravljeno omako (»sugo«) predstavljajo posamezne regije. Bolonjski ragu, klasična paradižnikova omaka z mletim mesom, je za k zlato rumenim rezancem »tagliatelle« ali za pripravo krepke lazanje. V Neaplju tradicionalno postrežejo k makaronom in špagetom preprosto paradižnikovo omako iz svežega paradižnika in bazilike. »Sugo al pesto«, omaka z baziliko, česnom in jedrci pinije, izvira z obale Ligurije, recept za pašto z brokolijem pa je značilen za Apulijo.

Pašta je osnovna italijanska jed, ki združuje družino za mizo in razveseli tako odrasle kot otroke – je skratka jed, ki jo ne le zaužijemo, temveč v njej tudi uživamo. Priljubljena je, kadar je treba nahitro kaj pripraviti, in je, elegantna in zapeljiva, primerna tudi za svečane priložnosti. Italijanska pašta je »all-rounder«. Italijansko mediteransko kuhinjo zaznamuje klasičen stil kuhanja, ki vključuje veliko testenin – za občutje »sladkega življenja« (»dolce vita«). Iz ljubezni do priljubljenih mediteranskih dobrot iz domačih krajev ponuja proizvajalec Schär v svojem sortimentu deset variacij brezglutenske pašte.

Predsednik uprave podjetja Schär, Ulirch Ladurner: recept za omako (»sugo«)

Pri preizkušanju novih brezglutenskih testeninskih kreacij zmeraj sodeluje tudi Ulrich Ladurner, predsednik uprave podjetja Schär. Testenine naj bi bile po mnenju Ladurnerja, ki ga veseli kulinarično eksperimentiranje, popolna moška jed.

Za tokratno objavo nam je zaupal recept za svojo najljubšo omako, ki jo je možno preprosto in hitro pripraviti in je seveda odličnega okusa:

»Zame je najpoSpezialPastaKategoriemembneje uporabljati najboljše, sveže sestavine! Za omako na hladno stiskanem olivnem olju prepražim malo na tanko narezane čebule in česna ter dodam na soncu dozorele paradižnike.

Le-te nahitro pomočim v vrelo vodo, odstranim kožo in jih narežem na majhne kocke (na voljo je tudi zelo dober vložen paradižnik). V široki ponvi je dovolj površine, da paradižniki na majhnem ognju počasi povrejo. Ko postane omaka lepo kremasta, jo izboljšam s soljo, poprom in vejico svežega rožmarina.

Nato damo testenine kuhat v vrelo slano vodo. Pomembno je, da jih kuhamo v zadostni količini vode in na živahnem ognju. Ko so testenine skuhane »al dente« oz. na zob, da jih med ugrizom še čutimo med zobmi, jih dobro odcedimo in jih dodamo v ponev k paradižnikovi omaki. Na majhnem ognju premešamo, ponudimo z malo parmezana ter – uživamo.«

Želimo Vam veliko uspeha!

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP