Ni vsaka moka – Moka!

Svet izdelkov V kuhinji

Peka brez glutena: z mešanico je to mogoče!

Lahko in hrustljavo kot keks, zračno kot svež kruh ali prožno kot testo za rezance – navadna moka zadosti celi vrsti zahtev, saj je gluten edinstven. Ni drugega proteina, ki bi imel podobne tehnološke lastnosti kot gluten. Že pri pripravi testa gluten s preprostim dodajanjem vode in mehanskim postopkom (gnetenjem) poskrbi za potrebno elastičnost in prožnost. Obratno je za kuho in peko brez glutena bistvena prava mešanica, da bi testo ali pecivo imelo želene lastnosti.

DieMischungMachtsKoruzna, riževa in ajdova moka kakor tudi škrob, pripravljen iz koruze, krompirja, tapioke in riža, so osnovne sestavine različnih mešanic mok za brezglutensko prehranjevanje. Najti idealno kombinacijo nadomestnih sestavin za brezglutensko mešanico za peko je bil temeljni izziv. Pri pripravi kruha recimo škrob poskrbi, da je testo zračnejše in bolje vzhaja, zaradi moke kruh razvije poseben okus in tudi ostane dlje časa svež. Različna sredstva za zgoščevanje, npr. gumi iz zrn rožičevca, guar gumi in pomembni aditivi, dajo pecivu ustrezno barvo, okus, volumen in konsistenco.

Za veselo kulinarično eksperimentiranje je Schär razvil različne namenske brezglutenske mešanice mok za kuho in peko, ki imajo specifične lastnosti in pripomorejo k boljšemu rezultatu.

Mala abeceda različnih mešanic mok

Mehl mit HerzZa pripravo različnih pekovskih izdelkov so na voljo tudi ustrezne mešanice mok. Presenečeni boste, kako enostavna in uspešna je peka z ustrezno brezglutensko mešanico!

Schär Margherita – Mix A: je že pripravljena mešanica moke za enostavno peko kolačev in pripravo slastnih tort.

Schär Brot-Mix mešanica za peko kruha – Mix B: je mešanica za peko belega kruha poljubnih oblik, npr. pletenic, fokač ali pic. Ta mešanica je primerna tudi za kruhomat in vsebuje dragocene beljakovine volčjega boba.

Schär Brot-Mix mešanica za peko temnega kruha: okusna, z balastnimi snovmi bogata alternativa, če vam je ljubši zrnati temni kruh, obogatena z lanenimi semeni in ajdovo moko ter grahovimi otrobi in jabolčnimi vlakninami.

Mehl in Schuessel explodiertSchär Kolači & keksi – Mix C: je odlična mešanica za pripravo sladkih jedi, npr. keksov, kolačev iz umešanega testa, biskvitnega testa, vafljev, mafinov. Za še posebej krhko in hrustljavo drobno pekovsko pecivo.

Večnamenska moka Schär Mehl Farina za brezglutensko kuho je primerna zlasti za pripravo jajčnih rezancev, cmokov, špecljev, omlet, omak in za paniranje.

Schär Pan Gratí je moka za paniranje in v vaši kuhinji seveda ne sme manjkati. Vaše jedi bodo tako pri peki ali fritiranju dobile hrustljavo zlato rjavo skorjo.

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP