Kunec v sladko-kisli omaki

Svet izdelkov V kuhinji

Zadnje čase, se na mojem jedilniku pogosto znajdeta med in gorčica. Prej le poredkoma. Sčasoma sem ugotovila, da ti dve zadevi zmešani skupaj, pričarata prav posebno omako, ki jo lahko uporabimo pri marsikateri jedi. Za sladko-kislo omako ste verjetno vsi že slišali, ta pa je pogosto tudi prepovedana v prehrani bolnika z celiakijo, ker jo zgostijo z moko. Pa je to zares potrebno??

Danes je na jedilniku pristal kunce. Glede na to da se nam obeta obisk visoko pričakovanih gostov, ga je potrebno pripraviti na prav poseben način. Glede na zadetke na netu, se kunec pripravlja na #šeinše različnih načinov. In je bilo tako težko izbrati pravega.
No ni dolgo trajalo, da sem naletela na najkrajši, nezakompliciran recept, ki seveda vsebuje gorčico in med. #Kačing #ToJeTo

Če radi pacate po kuhinji bo ta omaka kot nalašč za vas. V njej lahko marinirate belo meso(piščanca, purana, zajca..itd), poda se tudi pohanim jedem, sveži zelenjavi, ocvrtemu krompirčku in še kam.

Za sladko-kislo omako potrebujete:
-žlico cvetličnega medu (nekatei namesto medu uporabijo tudi marelično marmelado)
-žlico gorčice(zenfa)

Zmešate v hemogeno zmes. In postrežete 🙂 #VeseliOtroci

Priprava kunca v sladko-kisli omaki, zahteva kar precej časa. Najprej je potrebno meso lepo oprati, osušiti, z nožem zarezati zareze, ter nanj dobro natreti sol in poper. Pustimo ga nekaj časa na hladnem. Med tem pripravimo marinado. V posodo damo 250ml čiste juhe, tista ki je bila za nedeljsko kosilo bo čisto cool :), vanjo vmešamo med, gorčico in rožmarin. Zajca potopite noter za par ur. In ga pečete skupaj z marinado 60 minut v pečici, vmes ga obrnete, ohladite in servirate 🙂

Lahko pa ga najprej popečete v ponvi, ter ga nato daste v pekač, kjer ga prelijete z zgornjo marinado, in pečete 60 minut, vnes 2x obrnete in postrežete na mizo kar v pekaču.

Meso ostane zelo sočno, okus pa je božanski. Dobr tek.

Kako pa vi pripravljate zajčje meso?

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP