Schär | glutenfree Products - Praznovati ali obupovati?

Praznovati ali obupovati?

Svet izdelkov Življenje brez glutena

Pred vrati so praznični dnevi, no seveda za nekatere bolj za nekatere manj. Sama v teh dneh ogromno praznujem, ker ima dosti prijateljev rojstne dneve, no v prihodnjih dneh pa bo tudi velika noč in so tako priprave že v polnem teku.

Pred leti, ko sem se srečala z brezglutensko dieto in sem kot otrok hodila na rojstne dneve svojih prijateljev, sorodnikov  itd…, ki so vsi uživali v domačem pecivu, raznih poticah in seveda tortah…sem kmalu tudi sama imela dosti, želela sem svoje nadomestke, no saj da ne boste mislili da so me pustili gledati druge, to ne…a v začetnem spopadanju z dieto, sem na praznovanje seboj nosila kekse, napolitanke in druge sladkarije.

Kasneje pa so se tudi pri meni doma lotili izdelave mini tortic, drobnega peciva, raznih muffinov, ki so bili odličnega videza in okusa prav tako in ostali so hitro postali zavidljivi meni.

Nedolgo nazaj, pa sem se sama lotila izdelave keksov, potic, cake popsov moram priznati, da mi gre delo peke brezglutenskih slaščic kar dobro od rok, in tako na praznovanjih tudi sama uživam v raznih dobrotah.

Skozi vsa ta leta, so se tudi prijatelji na praznovanjih prilagodili moji dieti in tako me na kakšnem praznovanju pričaka tudi kakšno brezglutensko presenečenje… Tako prihranim planiranje svoje prehrane v naprej in tudi v kuhinji preživima manj časa. Ravno zato, pa se veselim praznovanja velike noči, saj ta ponavadi poteka pri nas doma in prijatelji pridejo k nam.

Kako pa se vi spopadate z praznovanjem rojstnih dni, obletnic, porok?

Za konec želim povedati še, da se vsa praznovanja ne merijo v zaužiti hrani, temveč v trenutkih, ki jih delimo in ustvarjamo z svojimi najbližjimi.

Želim Vam vesele velikonočne praznike!