TOP 5 poletnih destinacij – brez glutena!

Svet izdelkov Potovanja

Vittoria: 27 let, dekle s celiakijo, ki živi življenje v sedanjem trenutku!

Končno je prišel čas, da vse spakiraš in začneš počitnice! Čeprav vas je večina že načrtovala letošnje poletne počitnice, je tukaj mojih TOP 5 poletnih destinacij, ki so primerne tudi za popoln brezglutenski užitek! Kdo ve, morda bo ena od njih vaša naslednja destinacija.

5. MALTA

Ta majhna država sredi Sredozemskega morja je ena izmed najboljših izbir za poletne počitnice vseh Evropejcev! Ne le Malta, ampak tudi Gozo in Comino (druga dva manjša otoka, ki tvorita malteški arhipelag) vas bodo presenetili s čudovitimi plažami, odličnimi kulturnimi znamenitostmi in neverjetno pokrajino. Na Malti in zlasti v njenih najbolj turističnih mestih (La Valletta, glavno mesto, Bugibba ali Saint Julian) lahko najdete nekaj dobrih brezglutenskih možnosti, bodisi naravno brezglutenskih bodisi nekaj dobrih alternativ za celiakaše in intolerantne na gluten. Oglejte si moj vodnik tukaj (v angleščini). 

4. GRČIJA

Nič se ne more primerjati s tropsko obalo Grčije, zlasti za ljubitelje plaž. Izberete lahko enega od tisočih čudovitih otokov v Egejskem morju ali pa preprosto obiščete eno od številnih čudovitih mest ob morju na celinskem območju. V vsakem primeru se boste zagotovo zaljubili v odlično vzdušje, značilno za grško kulturo, in njeno čudovito hrano! Lani sem obiskal Solun, drugo največje grško mesto.

3. PORTUGALSKA

Ste bolj pustolovski tip? Potem je najboljša poletna destinacija za vaše počitnice zagotovo Portugalska! To neverjetno državo boste najlažje (in najzabavneje!) odkrili z izletom od Porta do Lizbone, nato pa naprej do regije Algarve, kjer so najboljše plaže ob Atlantskem oceanu. Portugalska hrana je neverjetna in večina je seveda brez glutena, če pa želite na poti preveriti kakšno posebno brezglutensko točko, si oglejte moj vodnik tukaj (v angleščini).

2. ŠPANIJA

Mojih TOP 5 poletnih destinacij je skorajda na koncu, najboljše pa je še pred nami! A zagotovo je posebno mesto na tej lestvici namenjeno Španiji, čudoviti deželi z neverjetnimi kraji, kjer lahko preživite poletne počitnice. Najpomembneje pa je, da je to raj za celiakaše –  za varne brezglutenske možnosti! Po vsej državi boste našli toliko ozaveščenih restavracij in možnosti, varnih za celiakaše, da si boste morali vzeti cel mesec dni, da jih vse preizkusite! Lansko pomlad sem se odpravila v Barcelono in tukaj (v angleščini) je moj vodnik po njej.

1. ITALIJA!

Najboljša poletna destinacija za odlične počitnice brez glutena je seveda Italija! Neverjetne plaže, čudovita pokrajina, neverjetni sončni zahodi, izjemna kulturna dediščina in (nenazadnje!) najboljša brezglutenska hrana, ki jo lahko najdete. Od Milana do Sicilije je na voljo veliko možnosti za celoletno zdravljenje telesa in duše. Oglejte si moja vodiča o Milanu tukaj (v angleščini) in Siciliji tukaj (v angleščini).

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP