Obisk slovenskih term

Svet izdelkov Potovanja

Velika večina se nas v zimskem času rada odpravi nekam na toplo. Sama obožujem morje. A ker mi v zimskem času pobeg v tople kraje le redko uspe, se tako večkrat odpravim na obisk slovenskih term.

Kam se odpraviti na obisk slovenskih term je vprašanje, ki se velikokrat pojavi na kakšnem srečanju društva za celiakijo. Celiakaši opažamo, da velikokrat izvisimo pri hrani, kadar je v samih termah malo število celiakašev ali pa smo celo edini.

Tako se zna zgoditi, da je ob obisku slovenskih term hrana za celiakaše izredno skopa in enolična…celiakaši pa velikokrat tudi razočarani. Kdo pa bi bil srečen cel teden ob krompirju in zrezku z žara, brez juhe in peciva. Verjetno nihče.

Da pa se lahko celiakaši ob obisku slovenskih term počutimo tudi sproščene, srečne ter predvsem site znajo poskrbeti terme Olimia z restavracijo Lipa, kjer strežejo samo brezglutenske jedi in je tako popolnoma vse brez glutena 🙂 Tudi odlične torte na kos ali celotne po predhodnem naročilu 🙂 In so tudi prve slovenske terme, ki imajo svojo brezglutensko restavracijo.

Tudi Termana Laško zna izredno dobro poskrbeti za celiakaše, sploh kadar gre za velike skupine. Lahko rečem, da meni osebno naredijo daleč najboljšeee školjke…njaam 🙂 Če ste člani Slovenskega društva za celiakijo (in imate otroka z celiakijo do vključno 14 leta), pa boste vsako leto povabljeni na tabor mladih družin, kjer se je možno udeležiti super predavanj o celiakiji, delavnic peke..ter uživati brezskrbno v podaljšanem vikendu 🙂

Kadar se odločam za obisk v slovenskih termah, ni ključnega pomena samo hrana, temveč tudi čistoča bazena in sob. In tudi ta kriterij zgoraj omenjene terme dobro izpolnjujejo 🙂

Ob obisku katerih slovenskih term pa ste se vi počutili brez skrbi?

 

Petra Emilija

 

 

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP