piknik

Popestrite svoje piknike

Svet izdelkov Življenje brez glutena

Pred nami je še dolgo poletje, kar pomeni čas za dopust in seveda – piknike. V poletnih mesecih nerada preživljam čas v kuhinji in že tako vroče ozračje s kuhanjem in pečenjem še bolj segrevam. Sem pa zelo navdušena nad pripravo obrokov in pečenjem kar zunaj. Zato je to zame najboljši čas za piknike. Ker nam pomlad z vremenom ni bila tako naklonjena, sem prepričana, da nam bo poletje mnogo bolj.

Pred časom sem naletela na članek, ki je opisoval britansko zgodovino in ugotovila sem, da naj bi se pikniki razvili skupaj z britansko tradicijo lova in posledično tudi druženja in obedovanja na prostem. Popoldnevi na prostem so združevali tradicionalen lov ter druge športne aktivnosti in seveda izbrano kulinariko. Na takratnih piknikih so med jedmi prevladovale šunke, pečeno meso ter raznovrstno pecivo.

Tako so se kasneje pikniki razvili v Evropi, kjer so vsi prinesli s seboj nekaj hrane in nato skupaj jedli zunaj. Do sredine 19. stoletja pa se je priljubljenost piknikov iz Evrope razširila tudi v ZDA.

Priljubljenost piknikov se je ohranila skozi stoletja in jo še danes poznajo na različnih koncih sveta.

Ni lepšega kot v naravi, na svežem zraku, ob lepi pokrajini uživamo ob dobri hrani, pijači in športnih aktivnostih. In seveda, brez dobre družbe ni dobre zabave.

Da pa na pikniku niso samo čevapčiči, zelenjava in kruh si lahko pojedino popestrimo z različnimi solatami in namazi. So hitri, enostavni in odlično popestrijo naš jedilnik.

Predlagam naslednje dobrote:

Foto: Johanna Dahlberg on Unsplash

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP