Najboljše aktivnosti za noč čarovnic

Svet izdelkov Družina in otroci

Noč čarovnic je postala eno najbolj priljubljenih praznovanj na svetu, ki ga obožujejo predvsem otroci, ki radi strašijo in so prestrašeni.

V noči na 31. oktober, na predvečer praznika vseh svetih ali dneva mrtvih v Mehiki, se oblačijo v kostume, iz buč izrezujejo lampijone, strašijo sorodnike in prijatelje, pripovedujejo zgodbe o duhovih in prirejajo zabave na temo noči čarovnic.

Vendar pa lahko zabave in aktivnosti za noč čarovnic celiakašem in osebam, ki so občutljive na gluten, povzročijo tudi številne skrbi. Otroci radi hodijo na zabave in praznovanja, tam pa velikokrat dobijo krožnike, polne strašljivih a sladkih dobrot. Kako torej poskrbeti, da se bodo zabavali, a bodo pri tem varni pred glutenom?

V nadaljevanju vam predlagamo dejavnosti in dogodke, ki jih lahko celiakaši in njihove družine varno pričarajo na noč čarovnic brez glutena!

Prestrašite gluten z našim simbolom Gloo-hoo-hoo-ten!

Starši lahko otroke s celiakijo pošljejo na zabavo za noč čarovnic, zato je podjetje Schär pripravilo zabavno zamisel – znak za hrano brez glutena, ki bo pomagal preprečiti vnos glutena. Simbol, ki spominja na duha, je mogoče narisati na vrečko, s šablono na kostum za noč čarovnic in celo narisati na obraz, da ga vsi vidijo; videti je kul in pri tem se lahko zabavate. Samo poiščite Schar-ova navodila za izdelavo.  

Pripravite strašljivo hrano brez glutena

Ena od čudovitih stvari pri noči čarovnic je, da ni obveznega jedilnika; pripravite lahko katero koli hrano, ki vam je všeč – če je povezana s strašljivo tematiko! Zato poiščite recepte brez glutena za strašljive dobrote. Schär ima nekaj predlogov, med drugim začinjen bučni cheesecake in strašljive grisine.

V moji hiši straši

Lahko se povsem izživite ali pa ste le prefinjeni –  res obstaja nešteto načinov, kako biti ustvarjalen in narediti svoj dom bolj strašljiv za noč čarovnic. Če želite, da se vaš dom praznično prelevi, lahko obesite scenske nastavke in iz njih sestavite dekoracijo ter tako ustvarite temo noči čarovnic. Lahko pa ustvarite kotičke znotraj in zunaj doma – z umetnimi pajčevinami (ne pozabite na pajke!), okostnjaki in lobanjami, čarovnicami na metlah in morda krvavimi prsti na vhodnih vratih!

Ocenite okraske v soseski

Sprehodite se po svoji soseski in si oglejte, kaj so za noč čarovnic ustvarili drugi! Kdo ima najboljše okraske? Najsvetlejše luči? Najtemnejše, najstrašnejše teme…?

Oglejte si filme na temo noč čarovnic

Če imate najljubšo grozljivko, je noč čarovnic pravi čas, da si jo ogledate! Okusi in starostna primernost se seveda razlikujejo, vendar so na voljo klasike za vse potrebe, od srhljivk za noč čarovnic do zabavnih, a še vedno strašljivih Čarovnic Roalda Dahla, ali pa nekaj neumnega, kot so Izganjalci duhov!

Organizirajte tekmovanje v pripovedovanju grozljivk

Ob vsem navdihu, ki ga prinaša noč čarovnic s kostumi, dekoracijo in zgodbami, je zdaj čas, da se prepustite svoji ustvarjalnosti in si izmislite svoje strašljive zgodbe. Lahko organizirate zabavo: preberite svoje krvoločne zgodbe in glasujte za najboljšo!

Zabava z izrezovanjem buč

Izdelovanje lampijončkov je zabavno in dvakrat bolj zabavno je, če jih izdelujete skupaj s prijatelji in družino. Priskrbite pravo obliko buče, poskrbite, da ni že preveč zrela, izberite sveče ali drugo razsvetljavo za notranjost in pripravite strašne bučne obraze! Iz izdolbenega mesa pripravite bučno juho ali pito, semena pa popražite za okusen prigrizek. Buče ne vsebujejo glutena!

 

 

 

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP