Brezglutenske jedi v karanteni

Svet izdelkov Življenje brez glutena

Kaj kuhati v obdobju karantene?

Karantensko obdobje traja že kar sedem tednov, in verjetno smo se nekateri nanj že privadili medtem ko si nekateri želijo opustitev kriznih prepovedi in čim hitrejšo vrnitev v normalno življenje. Mislim, da bomo na vse to morali nekaj časa še počakati. Bomo videli.

Glede na to, da pri meni doma, skoraj vsi delajo, jaz tako pač ostanem doma v “karanteni”, večinoma v kuhinji kuham ali pečem preprota peciva. Vse bolj pa zasledim tudi objave, da ne veste kaj skuhati in da potrebujete nove ideje. Moram priznati, da sama teh težav nimam, se pa tudi v naprej dogovorimo kaj se kuha naslednji dan.

 

Jedi brez glutena  tudi v karanteni

Tako smo v preteklih dneh kuhali kar nekaj jedi, ki so že v sami osnovi brez glutna ter vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in vlaknin.  Med takšne spadajo različne enolončnice, narejene iz različne zelenjave. Največkrat uporabim Bučke, korenje, papriko, brokoli, cvetačo in še kakšno drugo zelenjavo, ki je na dosegu roke. Notri rada dodam tudi ajdovo in/ali proseno kašo, ali pa polnozrnato polento, ki mi ima okus dosti boljši kakor navana rumena polenta. Če ste ljudibtelj mesa, lahko le tega dodate ali pa tudi izpustite.

Pripravim tudi rižote z mesom ter različno zelenjavo. Ker pa so nas že obiskali topli spomladanski dnevi, smo veselo letos uporabili tudi žar in si spekli brancina kot dodatek pa dodali krompir in blitvo. Delala sem tudi sarmo, pa blitvino zlivanko, pečenega piščanca in pečen krompir, pa ogromno zelenjavnih juh, ki so res hitro pripravljene in odlične za lahko večerjo. Pripravim tudi zelenjavne polpete z ovsom in različnimi prilogami. Najdejo se tudi zredzki v različnih omakah z prilogo, pa njoki in svaljki…

Od sladic pa sem naredila ponesrečeno Pavlovo torto, a sem iz nje z improviziranjem naredila pohorsko omleto, ki smo jo snedli v trenutku. Pa rižev narastek, ledene kocke, cmoki…tu in tam pa si privoščimo sadne ledenke ali sladoled v kornetu.

Imamo se super, ostajamo doma in upamo na najboljše 🙂

Petra Emilija

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP