Velika noč, malce drugače…

Velika noč, malce drugače…

Svet izdelkov

Pregled

Meseci tečejo nenormalno hitro mimo, smo že do dobra zakorakali v muhast in deževen April. Kot  bi bilo včeraj, pa smo praznovali vstop v novo leto. #SvetlobnaHitrostLeta. Pomlad nas je letos obiskala že precej hitro, gledano na sončno vreme in visoke temperature za ta letni čas. Kaj je lepšega kot v pomladnih dneh poslušati ptičje petje, si ogledovati drevje v cvetju, ter uživati ob krogu družine na veliko noč? Pri nas ta praznik praznujemo malce drugače…

Glede na to, da so za mano res naporni tedni. In da po svetu hodim kot največji odvisnik antibiotikov. Se je na koncu le vse skupaj dobro končalo.

Priprave na veliko noč v naši družini potekajo mogoče malo drugače, kot v ostalih slovenskih domovih. Pri nas se združita krščanska velika noč ter pravoslavni Uskrs.

Z bratom nama vera ni bila nikoli vsiljena, a ker imata starša vsak svojo, smo se prilagodili en drugemu in tako praznujemo tako pravoslavne kot tudi krščanske praznike. Okrašen, prazniku primerno, prostor z pisanimi jajčki in figuricami zajčkovi in kokoši po celem stanovanju, tu in tam malo slame. Seveda ne manjka pletena košarica, v kateri so na vse razne naravne načine pobarvani pirhi.

Pravoslavski Uskrs se ne praznuje z košaro polno šunke, hrena, jajc, vina, kot to počnejo krščani. Pri Uskrsu gre bolj za to, da je miza bogato obložena, da se preživi čas z družino in najbližjimi. Praznovanje in spoštovanje večih praznikov, te po mojem mnenju naredi odprtega do ljudi, polnega veselja in sreče v krogu družine.

Tako so se bodo na naši mizi letos znašle razne jedi, med drugimi tudi potica brez glutena iz moke schar mix B, izpod rok Majde Jurše , pa slane piroške izpod spretnih rok moje mame, ki jih obožujemo prav vsi ?

Tako, sedaj mislim, da je prišel čas, ko moramo priprave pripeljat do konca, ter se posvetiti svojim najbližjim

Vesele praznike ?

Sestavine