Princeske brez glutena in laktoze

Princeske brez glutena in laktoze

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Danes se je dan začel že zelo zgodaj.  Ob pospravljanju prizorišča za avanturarace tekmo, ki se vsako leto odvija v sloveniji. Definitivno je to dogodek z vse tiste, ki ste svoje športne vzpone pripravljeni pripeljati do maximuma in se preizkusiti v lastni koži na sami progi. Ker se tudi nesladkosnedom pocedijo sline za kakšno dobroto. Po dolgem času sem si zaželela princesk…

Še sama ne vem kaj mi je padlo na glavo, da sem se odločila za peko princesk, res ne. Sama namreč nisem najbolj pekovski tip, sploh ker imam rada finese in sem po vrhu še perfekcionist, tako da igram vsako peko na popolnost. Žal, mi vedno ne uspe. #TudiPrav

Sama rajši pečem rolade, torte..no najrajši pa kuham kosilo. Vse ostalo je zame že pravi iziv. Na srčo, imamo v družini ljubitelje peke tort in peciva, tako, da vlogo prevzemajo v celoti ?

Iskreno povedano, se pri iskanju recepta za princeske nisem kaj prida potrudila in sem izbrala prvega, ki sem ga našla na internetu. #TakoJe

Sestavine

SESTAVINE Krema:

6 dcl

mleka brez laktoze

6 žlic

ladkorja(lahko tudi več, če ste bolj sladkosnedi)

4

jajca

5 žlic

moke schar B

1

vanilijev sladkor

Paljeno testo:

2 dzl

vode

7,5 dag

masla brez laktoze

10 dag

moke schar mix B

ščep soli

3

jajca

Priprava

  • Najprej pripravimo kremo. V hladno mleko zamešamo sladkor, rumenjake, vanilijev sladkor in moko. Pristavimo na štedilnik. Najbolje je, da kuhamo v posodi z dvojnim dnom ali nad soparo. Ves čas mešamo, da se ne naredijo grudice. V vročo kremo vmešamo trd sneg iz beljakov. 
  • Pustimo, da se krema hladi.
  • V tem času pripravimo testo. V kozici segrejemo vodo, ki smo jo osolili in dodali margarino. Ko zavre, vsujemo moko (ne umikamo s štedilnika)in mešamo, dokler se ne naredi cmok, ki odstopa od posode in kuhalnice.
  • Ohlajenemu testu (lahko je še malo mlačno) primešamo jajce, naslednje primešamo šele, ko je predhodno popolnoma umešano s testom.
  • Na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, polagamo kupčke testa (pomagamo si z dvema žličkama, lahko jih tudi nabrizgamo).
  • Brizganje mi tudi ni šlo najboljše od rok, ker sem vrečko preveč napolnila in je zaradi premočnega pritiska počila na večih straneh. Tako da sem kupčke v nadaljevanju delala z žlico. 
  • Pečemo na 200 stopinj, 15-20 minut, odvisno od pečice (raje bolj kot manj). Na začetku peke je prepovedano odpiranje pečice, ker vam bodo “padli skupaj”.
  • Vroče princeske prerežemo, ohladimo in napolnimo s kremo, lahko tudi s smetano. Sama sem uporabila smetano brez laktoze, ki se ni in ni želela strditi #Grrrrr.. tako, da jo bom pri peki naslednjih verjetno kar  preskočila. 
  • Mogoče, niso bile najlepše, so pa bile definitivno zelo dobre. Meni ravno prav sladke, nekaterim po komentarjih sodeč tudi slane. #MaloZaŠaloMaloZares.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP