Preprosta a tako dobra – domača pašteta

Preprosta a tako dobra – domača pašteta

Svet izdelkov Meso

Pregled

Na prodajnih policah lahko danes izbiramo med celo množico paštetnih namazov – pašteta iz mesa, ribe, iz zelenjave ali z dodatkom vrtnin. Na voljo je res nekaj za prav vsak okus. Še bolj okusne so za nas celiakaše tiste, ki imajo na embalaži oznako Brez glutena. Sama imam zelo rada pašteto, se pa pogosto vprašam, kaj si s kupljeno pašteto pravzaprav mažem na kruh.

Da ohranijo svežino in dolgo zdržijo v hladilniku, so paštetam običajno dodani različni aditivi. In ker si teh res ne želimo preveč na svojem krožniku in v želodčku, si lahko naslednjič hitri zajtrk s svežim kruhom in pašteto privoščite z doma pripravljeno pašteto. Preprosta za pripravo, zelo okusna in še veliko bolj zdrava je.

Sestavine

500

g piščančjega ali puranjega fileja

200

ml piščančje juhe

1

žlica soli

100

kremnega sira

1/2

žličke popra

2

sušena paradižnika

1

žlička hrena

krekerji Snackers

Priprava

  • Najprej skuhamo meso – kuhamo ga lahko kar v posodi, kjer boste kuhali juho, ali pa ločeno v vodi, ki ste ji dodali začimbe (sol, poper, lovorov list).
  • Meso ohladimo, nato pa ga v mešalniku temeljito zmeljemo skupaj z ostalimi sestavinami, da dobimo gladko zmes.
  • Pašteto prestavimo v posodo s pokrovom – če je ne boste prej pojedli jo lahko v hladilniku hranite do tri dni.
  • Jaz jo najraje namažem na popečen kruh, če uporabite vedno sveže in hrustljave krekerje Snackers pa boste ena, dva, tri pripravili odličen domač prigrizek, s katerim lahko razvajate sebe ali prijatelje.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP