Piščančji kroketi

Piščančji kroketi

Svet izdelkov Meso

Pregled

Moji otroci imajo najraje piščančje meso, zato bodo tokrat na jedilniku piščančji kroketi. Zraven lahko naredimo omako iz bučk, pire krompir in zeleno solato. Ali pa kot druga ideja: ob piščančjih kroketih ponudimo francosko solato.

Včasih je potrebno tako malo, da nastane nekaj okusnega, a nekoliko drugačnega, kot smo vajeni. Tako sem neko jutro sedela na balkonu in ob petju prvih ptic pila kavico. Jutra z glasbeno spremljavo so meni najlepša. In kot imam navado, vsako jutro premlevam, kaj bom ta dan skuhala za kosilo ali večerjo.

Res je tudi, da vedno rada preizkušam nove jedi in recepte. In tisto jutro sem se odločila za krokete. Ker pa sem želela, da so kroketi glavna jed, ne pa samo nepomembna priloga, morajo vsebovati meso. In sem jih naredila – piščančje krokete po okusu svojih otrok.

Zdaj pa k receptu.

 

(Foto: Clint Bustrillos na Unsplash)

Sestavine

500

g piščančjega mesa

2

dl kisle smetane

1

rumenjak

1

celo jajce

vegeta, sol, poper, mleti česen, peteršilj,

1

čajna žlička rdeče paprike

3

velike žlice drobtin Pan Grati

1

velika žlica moke Mix B (če je nimate, lahko uporabite tudi Mix It ali katero drugo moko)

sestavine za paniranje:

1 - 2

razžvrkljani jajci

3 - 4

žlice drobtin Pan Grati

1

žlica sezama

Priprava

  • Meso skuhamo in ohladimo.
  • Ko se ohladi, ga na drobno narežemo, dodamo ostale sestavine in dobro premešamo.
  • Oblikujemo krokete, ki jih najprej povaljamo v jajcu, nato še v drobtinah, ki smo jim dodali sezam (brez glutena, seveda).
  • Krokete ocvremo v ponvi, v kateri smo predhodno segreli olje – potrebujemo toliko olja, da bo ponev napolnila do višine cca 1 cm, saj bodo le tako kroketi lahko zaplavali v olju in se lepo zlato zapekli.