Pica, takšna kot mi je všeč!

Pica, takšna kot mi je všeč!

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

Kadar se odpravim od doma in si želim privoščiti kosilo oz. večerjo vse prepogosto naletim na ponudbo pic. Vse lepo in prav – in čeprav mislim, da se brez glutena lahko pripravi še kaj drugega kot pica, včasih med odsotnostjo od doma tudi to ni slaba odločitev, če je seveda narejena v primernih pogojih.  Večina celiakašev pa se bo verjetno strinjala z mano, da ni boljšega od doma narejene pice. ?

Po raznih skupinah velikokrat berem, da pa le pica ne uspe vedno vsakemu in kakšen je recept za testo in kako dolgo pečti, itd… Ne morem rečti da pico obožujem, ker je ne, a tu in tam jo naredim kar za celo družino. In tudi velikrat povedo da naredim najboljšo, kar mi še predvsem prija ?

Bratu je všeč tanko testo, mami debelejše, očetu je vseeno,  meni pa so najljubše male picice-picoze kot jim sama pravim. ? Tako sem združila vse v eno tako ,da smo vsi veseli ?

Sestavine

500 g

Mix It Farina

450 ml

voda

1

suhi kvas schar

sol in sladkor.

Priprava

  • zmešamo v homogeno zmes, pustimo vzhajati 30 minut, načeloma tudi vzhajanje ni potrebno če se vam mudi ?
  • Največ časa vzame oblikovanje…Pred oblikovanjem si obvezno pripravite pekač z peki papirjem, in začnite segrevati pečico.
  • Nato si roke naoljite in z roko zagrabite kos testa…malce ga premučkajte kot plastelin, oblikujte v obliko žoge, postavite na pekač in z dlanjo pritisnete. Po želji malo raztegnete in povečate. za nadev uporabim pelate, sir v kosu predhodno naribam in mu dodam nariban parmezan… povrhu dodam še koruzo, olive, ali papriko.
  • Za ljubitelje šunke dodam kdaj tudi šunko, kuhan pršut, pršut ali tudi ?
  • Od viška testa naredim kruh-žemljice, ali pa kar vse porabim za pico ?
  • Za peko pice lahko uporabite tudi kamen za peko pic. In za popestritev jedi je super, če nadevate samo eno polovico testa, z drugo pa jo samo zarijete…postrežete si jo lahko z različnimi omakami, ali pa si jo privoščite z polnjenim robom…mmmm ?

Ni hudič, da ne uspe, pa tudi skrije se pred vsemi picami iz picerije. :))

Dober tek .

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP