Pica brez glutena

Pica brez glutena

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

Pica!!!, le kdo je ne mara… hm jaz jo obožujem. In ja seveda drži dejstvo, da so si jo izmislili Italijani v Neaplju že pred x leti, ampak brezglutenska pica je nekaj posebnega – seveda testo.  Sestavljena je iz vzhajanega testa in poljubnega nadeva. In ravno to testo, brezglutensko seveda je tista stvar, ki jo je potrebno nekoliko naštudirati, da dobimo takšno testo ki je sedeva DOBRO.

Picerija je za celiakaša prostor, kjer se ne počutimo najbolje saj je moka (tista navadna seveda) vsepovsod. Zato je zelo težko dobiti brezglutensko pico v piceriji. Rešitev tega problema je seveda to, da pripravimo vrhunsko in najbolj varno pico brez glutena doma.

Moja prva izkušnja s pico brez glutena ni bila ravno dobra. Testo nikakor ni bilo dobrega okusa in izgleda, zato sem vztrajala tako dolgo, da sem naredila odlično pico brez glutena.

Testo je ravno prav hrustljavo, mehko, sočno in tanko. Ravno takšna pica, kot je meni všeč. Pri pripravi testa si lahko pomagamo s kuhinjskim robotom in tako testo zelo hitro pripravimo (če nimate pri roki robota uporabite kar ročni mešalnik).

Glede nadeva pa je meni osebno všeč klasika – ker klasika je pač KLASIKA. Torej paradižnikova mezga, kuhan pršut, gobice in sir.

Seveda lahko testo za pico nadevamo tudi z drugimi nadevi kot so pršut, morski sadeži, različni siri…

Sestavine

270

g moke Schär Mix B

250

ml tople vode

1/2

suhega kvasa

1/2

žličke soli

2

žlici olja

Priprava

  • V posodo za mešanje najprej damo toplo vodo, ki ji dodamo sol in olje.
  • V vodo nato damo vso moko in kvas. Vse skupaj zmešamo z ročnim mešalnikom ali robotom, da dobimo gladko testo.
  • Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja in podvoji svojo količino.
  • Ko je testo vzhajano, ga z naoljenimi rokami raztegnemo po pekaču.
  • Dodamo svoj priljubljen nadev.
  • Pico pečemo na 250˚C, 13 – 15 minut.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP