Peka brezglutenskega kruha

Peka brezglutenskega kruha

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

Tako, pa je vikend zopet naokoli. Skoraj vsak vikend se sama lotim peke brezglutenskega kruha. Spečem ga ravno toliko, da ga imam za čez vikend, saj ga več tudi ne pojem. Te zanima po kakšnem postopku teče peka brezglutenskega  kruha pri meni? Potem beri naprej.Kadar pečem svoj brezglutenski kruh se pogosto spomnim svoje prve peke. Rezultat ni bil nič kaj obetaven, ne vizualno kot tudi za ne brbončice. Bil je ves bled in trd… in seveda se ga je slabo prebavljalo. Nekateri med prvimi so na žalost romali tudi v smeti. Sedaj po več letih peke pa je zgodba čisto drugačna. Pridobila sem ogromno novega znanja v peki kruha. Tako sedaj tudi meni uspe puhast in mehak kruh #KruhPaPo

Kaj je boljšega od sveže pripravljenega sendviča ali mehkega kruha, ki se kar stopi v ustih? #NIČ
Zaupajte mi svoj recept za brezglutenski kruh in kako ga pripravljate.

Sestavine

350 g

moke schar mix B

350 ml

vode

1

suh kvas schar

indijski trpotec

ščepec soli

žlica do dve olivnega olja

po želji: semena

Priprava

  • V posodo odmerimo 350g moke, v njo dodamo čajno žlico indijskega trpotca. Premešamo. V manjši kozarec vsujemo kvas (1 suhi kvas gre na 500g moke), nato mu dodamo žlico sladkorja v prahu. premešamo. prelijemo z curkom tople vode. Premešamo in pustimo stati.
  • V posodo z moko in indijskim trpotcem vlijemo toplo vodo, ter z mikserjem miksamo da dobimo homogeno maso, dodamo olivno olje in sol. Mešamo z mikserjem. Dodamo semena in mešamo tako dolgo da se le ta porazdelijo po celi masi.
  • Pustimo vzhajati slabo uro. Nato kruh oblikujemo, lahko v hlebec ali manjše žemlice.
  • Pečemo na ogreti pečici na 200 stopinj 10 minut, nato zmanjšamo in pečemo na 180 še 30-35 minut(hlebec).
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP