Pecivo presenečenja

Pecivo presenečenja

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Po parih tednih sem se vikend odločila preživeti doma. Seveda, kakopak, saj je materinski dan in ob tem dnevu je lepo, če smo vsi na kupu, doma. Ker preprosto paše, tudi če nič ne delaš ? A ker je danes očitno v naši hiši dan za peko, sej je le ta začel s peko listnatega testa, nadaljeval z študljem, kruhom, za konec pa sem se odločila, da spečem še pecivo presenečenja. Kaj je to in od kod mi ta ideja? V nadaljevanju ?

Pecivo presenečenja je čisto navadni biskvit v 2 barvah, kot nekakšen marmorni kolač, le da ima v prerezu viden jasen vzorec, npr. srce, zvezdo, krog… ali kaj bolj zakompliciranega. Idejo sem dobila na eni od facebook skupin,  ideja, da se ga lotim prav danes, pa je padla od ne vem kje.

Ker nisem delala po receptu in sem delala vse iz glave, sem uporabila enostaven recept za biskvit. Naredila sem 2 masi ter v eno dodala rožičev prah. Temno maso sem pekla na 200 stopinjah približno 15 minut. Iz biskvita sem z modelčkom za piškote v obliki srca izrezala okoli 15-20 src. Položila sem jih v ozek pekač za kruh, enega za drugim v kolono. Nato pa  sem čezenj polila še belo maso, tako da  so bila srca pokrita. No, vsaj tako bi naj bilo, a ker sem naredila premalo bele mase, so ostala odkrta in sem na koncu jih po končani peki zakrila z vanilijevim pudingom #RešiSeKdorSeMore.

Sestavine

4

jajca,

4 žlice

moke Schar Mix B

4 žlice

sladkorja (jaz dam načeloma manj)

vanilijev sladkor

čajna žlička pecilnega praška oz. vinskega kamna

4 žlice

tople vode

dodatek za čokoladno zmes: rožič v prahu, kakav ali čokolada v prahu

Priprava

  • Ločim beljak od rumenjaka, iz beljakov naredim čvrst sneg, dodam sladkor in stepam še lep čas, da dobim čvrst svetleč sneg.
  • V sneg dodam jajca in toplo vodo. Stepam do homogene mase, dodam vinski kamen, moko in mixam do homogene zmesi.
  • Tokrat sem delala 2 zmesi. V 1 zmes sem dala še rožičev prah.
  • Rožičev biskvit sem 15 minut pekla na 200 stopinjah C.
  • Celotno pecivo pa še 20 – 25 minut na 180 stopinjah C.
Notes
K pecivu se lepo poda vanilijev puding, jajčna krema ali preliv iz vročega sadja.