Panzanella

Panzanella

Svet izdelkov Vegetarijansko

Pregled

Sestavine

350 g

Rdeči paradižnik

1

Rumeni paradižnik

1/4

Bele čebule

3-4 rezines

Schär Pan Multigrano

3 žlice

Ekstra deviškega olja

3 žlice

Naribanega parmezana

Morska sol

1/2 žlice

Semen koromača

ščepec

Posušenega rožmarina

ščepec

origana

Nekaj listov

Sveže bazilike

Priprava

  • Paradižnik operemo, nato pa ga narežemo na koščke. Pomembno je, da je paradižnik sladek in zelo zrel, saj je od njih v glavnem odvisno, kakšen okus bo jed imela. Čebulo olupimo, po možnosti belo, saj je bolj sladka in nežna, nato pa zelo tanko narežemo na polovične rezine.
  • Kruh narežemo na kocke, damo na pekač, prelijemo z olivnim oljem in potresemo s semeni koromača, origanom, rožmarinom in ščepcem soli. Zmešamo z olivnim oljem in z začimbami, tako da kruh dobro vpije začimbe.
  • Pečico segrejemo na 200 C stopinj (zgoraj – spodaj) in namočen kruh postavimo za približno 8 minut. Pomembno je, da imajo zlato barvo.
  • Pripravmoe sklede, v katerih bo jed postrežena. Paradižnik in njegov sok damo izmenično s kruhom, čebulo in velikimi koščki bazilike.
  • Preden postrežemo, vse prelijemo z olivnim oljem in po vrhu posujemo z naribanim parmezanom. Po okusu začinimo z morsko soljo. Najbolje je, da solate ne pustimo za naslednji dan, saj paradižnik spusti svoj sok, ki kruh zmehča in tako solata postane neprijetna.