Žemljice

Žemljice

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

Tem krušnim žemljicam brez glutena se ne boste mogli upreti, ko pridejo iz vaše pečice. Vsakič postrežemo sveže.

Opozorilo: ta recept za žemljice brez glutena je nevaren. Zelo težko se ustavite, da jih ne pojeste vseh naenkrat, ko iz pečice izvlečete pladenj in vidite njihove zlate, hrustljave skorjice in zavohate njihovo vabljivo aromo. Samo predstavljate si lahko, kako okusne bodo, ko jih prerežete in njihovo toplo notranjost namažete z maslom. Te brez glutenske žemljice so kot nalašč za namakanje v juhah, za zajtrk ali kosilo ter za klasično predjed z maslom, oljčnim oljem in balzamičnim kisom.

Sestavine

Sestavine:

410 g

mlačne vode

8 g

soli

50 g

olja

500g

Mix It! Universal

1 vrečka

suhega kvasa

ali

21g

svežega kvasa

Priprava

Vse zgoraj naštete sestavine stresemo v posodo, testo z mešalnikom na najnižji hitrosti počasi zmešamo v enotno zmes. Nato hitrost povečamo in testo mešamo še 5 minut.

Skledo pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati 40 minut. Ko se testo dvigne, ga še enkrat ročno zgnetemo na pomokani površini.

Testo razdelimo na enake kose-žemljice (80 g). Na začetku testo oblikujemo v kroglice, nato oblikujete podolgovato obliko. Položite jih na pekač, ki ga obložite s papirjem za peko.

Po želji jih povaljamo v moki, da žemljice dobijo rustikalen videz.

Nato žemljice pokrijemo z vlažno krpo in počakamo 30 minut.

Medtem pečico segrejemo na 200 °C s spodnjim in zgornjim grelom. V pečico položite prazen pekač, da se vnaprej segreje. Nato v ta pekač vlijete 100 ml vode, da ustvarite paro. Kasneje v pečico položite pekač z žemljicami. Pecite 15 do 20 minut, odvisno od željene barve in skorje.

Ko so žemljice pečene, jih vzamemo iz pečice in počakamo par minut, da se ohladijo.

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP