Domači kruh

Domači kruh

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

S tem preprostim receptom za brezglutenski kruh v podeželskem slogu, ki je tako poln in okusen kot kateri koli kruh s kislim testom!

S tem preprostim receptom za domači kruh prinesite trendovsko pekarniško izkušnjo neposredno v svoj dom. Recept je zelo podoben domačemu brezglutenskemu kislemu kruhu, ki ga običajno kupite v pekarni. Če to ni razlog za praznovanje, ne vemo, kaj je! Postrežite s pretlačenim avokadom, poširanimi jajci in posipom čilijevih kosmičev za popolno zajtrk.

Sestavine

500g

Mix IT Universal

25 g

svežega kvasa

350g

mlačne vode

50 g

olivnega olja

5g

soli

Priprava

V skledo vlijemo vodo, sol in olje ter dodamo moko in nato kvas.

Čim hitreje gnetemo, da dobimo kremasto testo, in pustimo vzhajati 20 minut.

Nato testo z roko zgnetemo in oblikujemo v kroglico. Če se testo rahlo oprijema, mizo pomokamo z brezglutensko moko Mix IT universal.

Testo oblikujte v obliki hlebčka in ga položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Nato ga pokrijte s krpo in pustite, da vzhaja 30 minut.

Pečico segrejte na 180 ° C na nastavitvi ventilatorja (temperatura zgoraj / spodaj 190 ° C) in na dno pečice položite majhen pekač ali pladenj (to se mora segreti s pečico).

Po 30 minutah postavite hlebček v pečico. V ogrevan pladenj nalijte 100 ml vode in zaprite vrata pečice.

Kruh pečemo 40 do 50 minut, odvisno od tega, ali želimo temnejšo barvo. Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi na rešetki.

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP