Migas de pastor

Migas de pastor

Svet izdelkov Meso

Pregled

Sestavine

4 rezine

Schär Pan Rustico (dodajte zastarelo, posušite)

2

Zelena popra

150 g

Chorizo klobasa

50 g

Surove slanine

4 stroke

česna

1 žlica

Spanish paprika Pimenton picante

1 /3 skodelice

Ekstra deviškega olivnega olja

Morska sol

Črni poper

opcijsko

peteršilj

Priprava

  • Klobaso chorizo in slanino narežemo na tanke rezine. Vse skupaj prepražimo na vroči ponvi z oljem iz oljk. Ko bosta klobasa in slanina pripravljeni, ju odstranite iz ponve in odstavite. Olje pustite v ponvi – olja ni treba zamenjati z novim, dobro je, da se okusi vseh sestavin mešajo.
  • Papriko narežemo na kocke in prepražimo v ponvi z oljem, na katerem so bile ocvrte prejšnje sestavine. Medtem olupimo in narežemo česen na tanke rezine (ne debelejše od 1 mm) in dodamo, ko bodo paprike skoraj pripravljene. Vse skupaj nekaj časa pražimo, vendar ne dlje kot 3-4 minute (pazimo, da se česen ne zažge, saj bo postal grenak in pokvaril okus jedi). Paprike s česnom damo na krožnik in odstavimo.
  • Pripravimo suh kruh, ga zdrobimo na majhne koščke in položimo na ponev z oljem. Pražimo ga na majhnem ognju, dokler ne postane zlat in hrustljav.
  • Pečenemu kruhu (lahko uporabite tudi pekoč čili) dodamo poper Pimenton in prej ocvrto klobaso Chorizo s slanino, ter zeleno papriko in česen. Vse sestavine zmešamo skupaj.
  • Na koncu po želji začinimo s soljo in poprom. Končno jed po želji potresemo s sesekljanim peteršiljem tik pred serviranjem, da ne izgubi svežine.
  • Poleg tega lahko okrasimo posodo tudi z grozdjem. Pripravljeno jed postrežemo vroče.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP