Kruh z izboljšano moko Schär Mix B

Kruh z izboljšano moko Schär Mix B

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

Kruh je nepogrešljiv v naši prehrani – od zajtrka do večerje in skoraj pri vsakem obroku vmes. Čeprav lahko tudi brezglutenski kruh sedaj kupimo že skoraj v vsaki trgovini, še vedno najbolj diši in tekne tisti iz domače pečice. Če se peke doslej iz različnih razlogov še niste lotili, vam ponujamo recept kuharske mojstrice Maje Piskernik, ki je ena od prvih preverila moko Mix B z izboljšano recepturo. Zagotavlja, da boste z rezultati resnično zadovoljni.

Maja je peko kruha predstavila tudi na nedavnem Festivalu brezglutenskih izdelkov in s pokušino navdušila obiskovalce. Če niste bili med njimi, lahko sedaj sami pripravite dišečo dobroto v domači pečici.

Maja je svojo izkušnjo z izboljšano moko je opisala tako:

“Ko sem prvič preizkusila moko Schär Mix B po novi recepturi sem takoj občutila razliko – v primerjavi s ‘staro’ je razlika res izrazita. Najbolj me je navdušila pri pripravi in oblikovanju kvašenega testa, ki se ne lepi na dlani in ga je lažje oblikovati.

Resnično navdušena pa sem bila, ko sem spečen kruh vzela iz pečice. Kruh je bolj rahel, boljšega okusa in svežino obdrži dlje časa. Tudi pri pripravi ostalih vrst testa je oblikovanje veliko bolj zabavno in enostavno.

Priznati moram, da je nova Mix B res odlična,” pravi Maja Piskernik, avtorica kuharske knjige Čarovnija okusov, v kateri najdete široko paleto receptov brez glutena.

In še obljubljeni recept za kruh z novo Mix B.

Sestavine

500 g

moke Schär Mix B

480 ml

tople vode

1

suhega kvasa

20 g

olja

10 g

sladkorja

5 g

soli

Priprava

  • V posodi zmešamo moko, sladkor, sol in kvas ter premešamo. Dodamo mlačno vodo, olje ter gnetemo z mešalnikom (z metlicami za testo).
  • Testo naj bo tako lepljivo, da ga ni mogoče pregnesti z rokami. Posodo s testom pokrijemo s krpo in pustimo testo vzhajati v toplem prostoru približno 1 uro.
  • Oblikujemo hlebček, ga premažemo z vodo ali mlekom in pečemo na peki papirju ali v silikonskem pekaču 60 minut pri 190 stopinj C. Ko je kruh pečen, ga zavijemo v kuhinjsko krpo, dokler se ne ohladi.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP