Krofki s sadno skutnim polnilom

Krofki s sadno skutnim polnilom

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Zakaj ne bi za spremembo pripravili krofkov s sadno skutnim polnilom – še vedno bodo enako okusni, kot tisti klasični, le nekoliko manjši, polnilo pa bo presenečenje za vse, ki se bodo sladkali z njimi. V nadaljevanju najdete recept v slovenščini, na povezavi pa video s praktičnimi napotki za njihovo pripravo: https://goo.gl/OIGjGZ.

Sestavine

Sestavine za testo

220 g

Schär moke Mix C

80 g

ajdove moke

100 ml

mlačnega mleka

30 g

raztopljenega masla

1

jajce

50 g

smetane

ščep soli

rastlinsko ali kokosovo olje za cvrenje

sladkor v prahu za posip

Sestavine za polnilo

2

jabolki ali hruški

sok 1

limone

30 g

rozin

10 ml

ruma

50 g

mletega maka

80 g

masla

100 g

skute

30 – 40 g

drobtin Schär Pan Grati

Priprava

  • V posodo vsujte obe moki, dodajte maslo, mleko, jajce, smetano in sol ter premešajte, da dobite gladko testo. Pokrijte s krpo in pustite 20 minut, da testo počiva.
  • Rozine je najbolje čez noč namočiti v rumu. Jabolka ali hruške olupite, očistite in grobo naribate, nato pa prelijete s sokom 1 limone. Dodate rozine, med, mak in skuto. V maso primešate še drobtine in pustite, da se zgosti in se sestavine povežejo.
  • Na dobro pomokani površini razvaljate testo, nato pa izrežete ovale približno 12 x 8 cm. Na sredino ovalov položite nadev. Robove namažete z mešanico vode in rumenjaka, da se bodo bolje sprijeli. Testo preložite in dobro stisnete robove. Po želji lahko robove nekoliko porežete, da bodo krofi lepše oblike.
  • Olje segrejete – ali je ustrezno segreto, preverite s palčko, ki jo postavite v olje. Če se iz palčke dvigujejo drobni mehurčki, je pripravljeno za peko. Krofe položite v olje, v katerem naj med pečenjem plavajo, dokler ne dobijo zlato rjave barve. Med peko jih obrnite, da bodo enakomerno porjaveli z obeh strani. Pečene ocedite na papirnatem prtičku, nato pa še tople potresite s sladkorjem v prahu.
  • Za nadev lahko uporabite tudi marmelado.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP