Jogurtovo pecivo za razvajanje v hladnih dneh

Jogurtovo pecivo za razvajanje v hladnih dneh

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Toplo stanovanje, prižgane okrasne svečke, iz pečice pa diši jogurtovo pecivo. Samo počakam, da se ohladi, posujem s sladkorjem, si skuham čaj in uživam ob kakšnem romantičnem filmu …

Dodobra smo že zakorakali v hladni del leta. Listje odpada, nižje temperature kličejo po toplejših oblačilih in ogrevanih notranjih prostorih. Kar ne morem verjeti, kako hitro beži čas. Še nedolgo nazaj sem bila na potovanju v Turčiji, sedaj pa že razmišljam, kam bi šla naslednje leto. Pa se v mislih kar naprej vračam nazaj v Turčijo, kjer je bilo v začetku oktobra tako lepo in toplo, celih 28 – 30 stopinj.

Ob mislih na potovanje mi je zadišalo sadje – breskve, češnje, jabolka, …), zato sem se takoj lotila dela. Zaželela sem si jogurtovo pecivo. Vzela sem jajca in začela mešati, potem pa tista misel – uh ali imam jogurt?? Pogledam v hladilnik in si oddahnem – ja, tam zadaj na polici je jogurt. Mmmmm, že režem breskve … pecivo je v pečici in že diši.

Sestavine

3

jajca

2

kozarca* sladkorja

2

dl jogurta

2

kozarca* olja

1

vanilijev sladkor

1

pecilni prašek

4

kozarce* moke Schär Mix B

sveže ali vloženo sadje po izbiri

(*kozarci so 2 dl)

Priprava

  • Z mešalnikom najprej dobro premešamo jajca, nato postopoma dodamo ostale sestavine in jih dobro primešamo v maso: najprej sladkor, nato jogurt, olje, vanilijev sladkor ter Mix B s pecilnim praškom.
  • Maso vlijemo v pekač in na testo položimo na rezine narezano sadje po želji.
  • Pečemo pri 180 ⁰C, dokler biskvit ne začne odstopati od pekača – okoli 45 minut.
  • Ko se biskvit ohladi, ga posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo na kocke.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP