Faschingskrapfen ali krofi po nemško

Faschingskrapfen ali krofi po nemško

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Krofi niso značilni samo za Slovenijo, temveč jih pripravljajo in se z njimi sladkajo tudi v drugih državah. Tale prihaja iz Nemčije.

Sestavine

450 g

Schär moke Mix C

50 g

Schär moke Mix B

40 g svežega ali 30 g

suhega kvasa

250 ml

mlačnega mleka

5

rumenjakov

60 g

sladkorja

80 g

masla

1

naribano lupino limone

malo ruma

ščep soli

rastlinsko ali kokosovo olje za cvrenje

Priprava

  • Vse sestavine pustite nekaj časa na sobni temperaturi, da se zmehčajo in segrejejo. Svež kvas razmešajte v malo mlačnega mleka in pustite, da rahlo nabrekne. Moko vsujte v skledo in na sredini naredite jamico, v katero dodate ostale sestavine in temeljito zmešajte z mešalnikom, dokler se testo ne loči od sten posode.
  • Testo z rokami oblikujte v kroglo, nato pa ga postavite nazaj v skledo, pokrijte s krpo in na toplem pustite vzhajati, dokler ne naraste na približno dvakratno velikost. Testo še enkrat na kratko pregnetite, nato pa ga razvaljajte in oblikujte 30-50 g velike kroglice. Tako oblikovano testo še enkrat pokrijete s krpo in pustite približno 30 minut.
  • V posodi ali globoki ponvi segrejte olje. Ali je dovolj vroče za cvrenje preverite s palčko, ki jo potopite v olje. Če se iz nje dvigajo drobni mehurčki, lahko kroglice testa položite v olje in pečete, da dobijo zlato rumeno barvo, nato jih obrnete in popečete še po drugi strani. Da boste dobili lep rumen obroč, naj olje v posodi sega približno dva prsta globoko.
  • Vam nikakor ne uspe narediti obročka na sicer odličnih brezglutenskih pustnih krofih? Morda si lahko pomagate z mrežico od pomfrita, na katero položite krofe, prilijete ustrezno količino olja, da prekrije spodnji del krofov, nato pa ponovite še z drugo polovico.
  • Pečene krofe odcedite na papirnati brisači, nato pa jih s pomočjo brizge napolnite z izbranim polnilom. Za polnjenje lahko uporabite marmelado, čokoladno ali vanilijevo kremo, po vrhu pa jih še tople posujete s sladkorjem v prahu.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP