Domače dobrote, rešijo vse težave :)

Domače dobrote, rešijo vse težave :)

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Glede na to, da me že zadnja 2 meseca le redko vidijo doma, saj so le počitnice in le te je potrebno izkoristiti maksimalno. Iz kampa v kamp, iz kolonije na taborjenje in koooončnoo sem pristala tam kjer sem vedno dobrodošla… Doma. In kako nas mlade razvajajo doma? Z domačimi dobrotami seveda ?

Ja, res je. Doma je najlepše, pa vseeno imam potovanje po svetu prirojeno in mi na podlagi tega adrenalin teče po krvi že od samega rojstva.
Potovanje po krajih izven doma, pa pomeni tudi prilagajanje okoli hrane. Moram rečt, da je bila prehrana povprečna. Malo preveč kruha, paniranih zadev in testenin zame. Ni skrivnost, da se večino časa počutim shirano in lačno.

Zadeva se je hitro spreobrnila, ko sem prišla domov. No tu pa so me čakale same meni ljube jedi in seveda kalorije, teh sem našla ogroooomnoo. Pa kaj, tudi te morajo biti ?

Vedno, res vedno kadar se vrnem domov, govorim kako doma jem najboljšo in najukusnejšo hrano. #ResJe
Tokrat me je ob prihodu čakalo presenečenje. Glede na to da že kar nekaj časa tega doma nismo pripravljali, si niti v mislih nisem predstavljala, da me bo ravno ta jed oz. sladica pričakala za dobrodošlico. Presenečenje je uspelo, želodec je bil poln, veselje na obrazu pa neskončno…in res bilo je odlično.

Da se boste lahko sladkali še vi, z vami delim recept, te čarobne sladice ob kateri si obliznejo prste tudi tisti  ne najbolj ješči ljudje ?
Kaj ja boljše od palačink? Debele palačinke! ?

Sestavine

1

jajce

1

večje jabolko

1 žlica

kokosovega olja lahko tudi sončnično olje

50 g

moke Schär Bread Mix – Mix B

150 g

pasirane skute

1 žlička

pecilnega praška ali vinskega kamna

Priprava

  • Jajce in skuto dobro premešamo.
  • Dodamo stopljeno kokosovo olje in naribano jabolko.
  • Na koncu v maso dodamo še presejano moko z pecilnim praškom. Masa mora biti gosta ravno toliko, da jo lahko z žlico po kupčkih nadevamo na naoljeno ponev (maso ne damo na celotno površino ponve, velikost je podobna ameriškim palačinkam).
  • Palačinke pečemo na rahlem ognju, na obeh straneh približno 2 minuti na vsaki strani.
  • Postrežemo z jabolčno čežano ali domačim kompotom.
  • Mmmm, se vam cedijo sline? Hitro v kuhinjo! ? Dober tek!
  • Več super receptov pa z vami delim še v nadaljnjih objavah…se beremo ?
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP