Čokolada v lončku

Čokolada v lončku

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Čokolada je sladka razvada, ki se ji večina le težko upre. Včasih so ji rekli tudi hrana bogov in so jo uživali ob posebnih obredih v obliki grenkega napitka iz zdrobljenih zrn kakava in vode, danes pa je na voljo v množici oblik in okusov in jo najdemo praktično na vsakem koraku.

Osnovna sestavina čokolade je kakav, seme iz ploda kakavovca, in čeprav so njegova domovina deževni gozdovi Latinske Amerike, ga največ pridelajo v Afriki in Aziji. Zaradi kakava ima tudi čokolada številne pozitivne lastnosti – večji je delež kakava v čokoladi, večji je pozitivni učinek na naše telo.

Tako imenovana temna čokolada in kakav vsebujeta visoko raven antioksidantov, ki varujejo naše celice pred škodljivimi molekulami in nekatere pomembne minerale, vsebuje pa tudi snovi, ki spodbujajo tvorjenje hormona sreče, zato se ob njenem uživanju počutimo bolje.

Sedaj si jo lahko privoščite nekoliko drugače – v obliko čokolade v lončku.

Sestavine

1 žlica

moke Schär Mix It

1

jajce

50 ml

mleka

100 g

čokoladne ali lešnikove kreme

ščep soli

1 žlica

kokosove maščobe

1 žlica

kakava v prahu

1 žlica

pecilnega praška

naribana pomarančna lupina

Priprava

  • V posodo dajte jajca, mleko in čokoladno ali lešnikovo kremo in temeljito premešajte.
  • Dodajte ostale sestavine in dobro zmešajte, da dobite homogeno maso.
  • Testo nalijte v keramične lončke, odporne na vročino oz. primerne za peko v pečici.
  • Na vrh položite rezino pomaranče.
  • Pečico segrejte na 250 ºC in čokolado v lončkih pečite 17 do 20 minut pečite – če želite bolj tekočo čokolado, pecite krajši čas, če želite, da se testo bolje zapeče tudi na sredini, ga pustite v pečici nekoliko dlje.
  • Čokolado v lončku lahko pripravite tudi v mikrovalovni pečici – v tem primeru lončke za 1,5 do 2 minut postavite v mikrovalovno pečico na najvišji temperaturi.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP