Bučna juha z jušnimi rezanci

Bučna juha z jušnimi rezanci

Svet izdelkov

Pregled

Bučna juha z jušnimi testeninami je enostavna in hitra za pripravo, pa naj gre za vsakodnevno kosilo ali elegantno pogostitev ob posebnih priložnostih.

Ste vedeli, da obstaja več kot 800 vrst buč? Tiste najbolj tipične – velike oranžne – jeseni preplavijo vrtove in domove, buče različnih oblik, velikosti in okusov pa so danes na voljo večji del leta.

Vsebujejo le malo kalorij, zato so zelo dobrodošle tudi na jedilnikih za lepo postavo, hkrati pa vsebujejo več vitaminov in mineralov, kot bi jih na prvi pogled pripisali tej preprosti zelenjavi.

Odlične so za pripravo raznovrstnih obrokov, saj jih lahko uživamo surove, kuhane ali pečene, ker se ujamejo z najrazličnejšimi začimbami in dišavnicami, pa so primerne za slane in sladke jedi. Med dobrotami, v katere jih lahko začaramo, so tudi izvrstne kremne juhice, kakršna je ta v nadaljevanju.

Sestavine

1

manjša muškatna buča

1

čebula

1

paradižnik

3

kormpirji

4-5 žlic

jušnih rezancev/testenin

50 ml

sladke smetane

3 žlice

kisle smetane

sol in poper

po okusu

vejica

svežega peteršilja in nekaj debelc drobnjaka

Priprava

  • Bučo olupimo in ji odstranimo semena. Narežemo jo na kocke. Krompir in čebulo olupimo in prav tako narežemo. Čebulo narežemo na manjše koščke, krompir na večje.
  • V posodo dodamo žlico oljčnega olja in na njem popražimo čebulo. Malo jo posolimo in ko se spusti, dodamo krompir in bučo. Pražimo dokler se ne primeta na dno posode in takrat zalijemo z vodo, da sestavine za 1-2 cm pokrijemo. Dodamo vsaj 1/2 čajne žličke soli, peteršilj, drobnjak in poper in kuhamo 30 minut.
  • Nato dodamo narezan paradižnik in kuhamo nadaljnih 5 minut.
  • Vmes zmešamo kislo smetano in sladko smetano.
  • Vsebino fino spasiramo in v juho zakuhamo testenine. Kuhamo jih dokler se ne skuhajo, nato pa juho postrežemo in prepustimo da si vsak po okusu dodamo smetanov preliv in semena.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP