Brezglutenski rogljički moje mame

Brezglutenski rogljički moje mame

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

Brezglutenski rogljički, kot jih pripravi moja mama, so mi najljubši. Zato jih še danes pripravljam po istem receptu in po korakih, kot mi jih je prvič pokazala – nisem si upala ničesar spremeniti. Čisto iskreno pa za to niti nisem imela potrebe ali želje, saj je recept res odličen. In takšni so tudi rogljički.

Ko se bolnik prvič sreča s celiakijo je glavna težava pripraviti dobro brezglutensko testo, saj se precej razlikuje od klasičnega pšeničnega. Seveda je za vse potrebna praksa in izkušnje. Ne morem zagotoviti, da bodo rogljički že prvič perfektno uspeli, še posebno če se doslej še niste srečali z mesenjem testa. Verjamem pa, da boste na dobri poti, da pripravite odlične brezglutenske rogljičke, če boste sledili navodilom v nadaljevanju.

Poleg tega je nova receptura moke Schär Mix B odlična za mesenje testa, v kar se boste prepričali tudi sami. Kar je pri receptih, kakršen je ta, res zelo pomembno, je potrpljenje. Testo namreč potrebuje čas, da vzhaja prvič, pa še drugič, saj bomo le tako dobili res okusen rezultat.

Nič manj pomembna ni gostota testa. To se ne sme lepiti, hkrati pa ne smete uporabiti preveč moke, saj bo testo sicer trdo, struktura pa ne bo mehka in sočna, kot bi si želeli.

Ko boste osnovno testo enkrat obvladali, boste ugotovili, da priprava pravzaprav ni tako težavna. Poleg tega je to odlična osnova tudi za različna druga peciva. Zato se držite recepta za osnovno testo in pustite prosto pot domišljiji pri kombiniranju oblik in okusov.

Da bo oblikovanje rogljičkov lažje, si oglejte video na povezavi.

Sestavine

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP