Brezglutenski kvašeni flancati

Svet izdelkov Pecivo in piškoti

Brezglutenski kvašeni flancati, res niso krofi, so pa si vsaj po okusu podobni 🙂 Priprava brezglutenskih krofov se mi zdi res zamudna… Si pa tako večkrat pripravim kvašene brezgltuenske flancate 😛Letos  sem se odločila, da pripravim prave brezglutenske kvašene flancate 🙂 Priprava je krajša kot za krofe, a si je zopet potrebno vzeti nekaj časa. Kako mi je uspelo, pa si lahko pogledate na spodnjih fotografijah. Recept je iz delavnice, ki jo je vodila Majda Jurše.

 

Sestavine

500g

Moka mix B

1

jajce

2

rumenjaka

70g

sladkorja

200ml

pinjenca

150ml

vode

1

kocka svežega kvasa

50g

topljenega masla

1

vanilij sladkor

žlica

pecilnega praška

2 žlici

ruma

Priprava

v 150ml vode damo 1 žlico sladkorja, 1 žličko moke in kvas ter vzhajamo 10-15 minut (da količina za 1x naraste). Vposodo damo pinjenec, jajce, rumenjaka, rum ter pustimo, da se segreje na sobno temperaturo. Maslo stopimo na zmernem ognju in pustimo, da se rahlo ohladi. V posodo damo moko, sladkor, vanilijev sladkor, in pecilni prašek.

Moki dodamo zmes z jajci, stopljeno maslo ter že vzhajan kvas. Vse skupaj dobro pregnetemo z elektičnim mešalnikom v gladko testo, solimo, pokrijemo s krpo in vzhajamo 1h (lahko tudi več).

Na pomokani površini na hitro pregnetemo, razvaljamo ter razrežemo na pravokotnike, katere 2 krat zarežemo na sredini. Flancate pokrijemo s krpo, nato ponovno pustimo vzhajati 30 min.

V posodo nalijemo olje –  za debelino prsta. Cvremo v vročem olju na 180 stopinj Celzija, dokler niso zlato rumene barve.

Po končanem cvrtju jih odložite na papirnate brisače. Ko se flancati ohladijo, jih posujte z sladkorjem v prahu ali pa si jih namažete  z marmelado ali čokoladnim namazom po želji.

 

Dober tek.