Bagete

Bagete

Svet izdelkov Kruh in slano testo

Pregled

Doma pečen kruh je nepogrešljiv, bagete pa bodo zmanjkale skoraj v hipu.

Sestavine

650 g

moke Schar Mix B

1,5 žličke

soli

1

vrečka suhega kvasa

4 žličke

oljčnega olja

1,5 žličke

medu

500 ml

mlačne vode

šunka in sir po želji

moka za posip

Priprava

  • V večjo skledo stresemo moko in jo po robu posolimo. V sredini moke naredimo vdolbinico, v katero damo kvas in med. Med mešanjem postopoma prilijemo olje in toliko mlačne vode, da dobimo mehko testo.
  • Testo zvrnemo na pomokano delovno površino in ga gnetemo nekaj minut oziroma tako dolgo, da postane gladko in dokaj elastično. Testo položimo v skledo, prekrijemo z naoljeno folijo za živila in pustimo, da na toplem vzhaja približno eno uro. Testo lahko damo tudi v pečico na 50 stopinj Celzija, kjer počasi vzhaja.
  • Vzhajano testo zvrnemo na pomokano delovno površino in ga ponovno dobro pregnetemo. Testo razdelimo na 3 približno enako velike kose. Vsak kos testa posebej zvaljamo v približno 30 cm dolgo štručko.
  • Za polnjeno bageto vzamemo 1 štručko in jo razvaljamo v dokaj tanko plast, po želji obložimo s šunko in sirom ter zvijemo nazaj v štručko.
  • Pripravimo si večji pekač, ki ga dobro namastimo, nato pa nanj zložimo pripravljene štručke. V vsako štručko z ostrim nožem napravimo štiri poševne zareze v enakih presledkih. Štručke znova pokrijemo z naoljeno folijo za živila, nato pa jih pustimo na toplem še približno 30 minut, da lepo narastejo.
  • Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Štručke rahlo poprašimo z moko, nato pa pekač za 25-30 minut potisnemo v ogreto pečico. Ko so bagete pečene, jih preložimo na mrežico, da se ohladijo.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP