Ameriške palačinke z maslom in agavinim sirupom

Ameriške palačinke z maslom in agavinim sirupom

Svet izdelkov Peciva - Piškoti - Sladice

Pregled

Dobra 2 meseca nazaj sem bila prepričana, da bom aprila oz. kakšen mesec pozneje odpotovala v meni eno izmed najlepših držav na svetu, nedaleč od Slovenije. No, letalsko karto sem kupila, samo da ni bila pisana na moje ime in mi je glede tega danes, ko sedim pred računalnik in pišem tale blog… kar malce žal. Bilo bi se lepo sprehajati ob morju, jesti morsko hrano in se družiti z prijatelji, ki so daleč stran, a za vedno v srcu. Pa imam tudi od tega, da sem doma… kar nekaj novih izkušenj, tokrat z peko palačink! ?

No, ker sem  doma ostala brez #HišnePomočnice št.1 je nekdo moral zapolniti njeno mesto, tega smo se lotili kar trije… moram priznati ni lahko.

Dogodivščina se ni začela včeraj, temveč danes zjutraj. Ker so vsi že zajtrkovali… ponavadi je to običajen zajtrk… lahek kot npr. kos kruha, namaz, omleta. Jaz sem si zaželela palačinke…ameriške z maslom in agavinim sirupom… BOŽANSKO! Verjetno si mislite, da to pa že ni nič takega, čisto preprost zajtrk,…zame je bilo ravno obratno.

Po večkratnih poskusih peke palačink… sem že nekajkrat obupala in vmes bila tudi zelo presenečena… Kot danes – ne vem ali sem imela srečo, ali se moje kuharske sposobnosti zboljšujejo ? Danes sem  v maso za palačinke pozabila dati sladkor in sol, zadnjič jajca #Ups #SeZgodi…

Sestavine

150 g

moke Schaer mix B

50 g

riževe moke (ni nujno)

2

celi jajci

pol čajne žlice vinskega kamna

ščepec soli ali sladkorja..odvisno kaj imate rajši–> lahko ga tudi pozabite, nič za to.

3 dl

mleka.

Priprava

  • Vse skupaj zmešate z mešalnikom v gosto zmes, redkejšo kot za palačinke…in pustite stati približno 10 minut, v tem času se bo masa še zgostila tako, da bo potrebno dodati še nekaj mleka.
  • Ponev segrejete na nizki temperaturi, sama sem pekla na 4. V ponev sama ne dajem olja, saj se pri ameriških palačinkah le to, hitro prismodi, zato uporabim kokosovo maščobo.
  • Ko je ponev segreta, z najmanjšo zajemalko zajamem maso in jo vlijem na sredino ponve. Palačinko obrnemo kadar se na njeni zgornji površini pojavijo mehurčki, nato jo pečemo še na drugi strani približno minuto.
  • Palačinke serviramo z maslom in agavinim sirupom.