Brezglutensko dopustovanje v Turčiji ali znajdi se

Svet izdelkov Trajnost

Letos smo se prvič odločili za dopustovanje izven Balkana. Zaradi svoje brezglutenske diete sem bila sicer nekoliko skeptična glede potovanja, a sem si hitro rekla, da 8 dni pa že ne bom zapravila zaradi hrane – kupila si bom brezglutenski kruh in ga nesla s seboj, pa tudi če bom jedla samo kruh, sadje in zelenjavo.

Žal sem se šele po prihodu v Turčijo spomnila, da kruha nisem kupila. Kljub temu si nisem pustila, da bi mi to pokvarilo dopust in sem upala, da ga bom našla v kateri od trgovin. V Kapadokiji, kamor smo šli takoj naslednji dan, ga seveda nismo našli. So pa bili na mojo srečo v hotelu seznanjeni z brezglutensko dieto in pomenom kontaminacije z glutenom za celiakaše. Tako so zame posebej cvrli pomfrit, na voljo je bilo veliko pečene in kuhane zelenjave, kuhana jajca, na pretek je bilo tudi sadja.
Srečo sem imela tudi pri izboru mesnih jedi, saj omak ne gostijo z moko temveč samo s kuhanjem.
Brezglutenski kruh se našla šele v Antaliji, pa še ta je bil suh kot oglje. Tako sem po 6 dneh sicer imela na voljo tudi kruh, s katerim pa sem se davila pri vsakem ugrizu. Kljub temu lahko trdim, da gre tudi brez kruha. Če nič drugega, sem bila iz dneva v dan vesela maminega komentarja, da sem vsak dan bolj suha.
Zaključek moje izkušnje in te zgodbe je torej naslednji: brez pomislekov in pretiranih skrbi se odpravite na potovanje, naj vas doživetja napolnijo z novo energijo.
Recepta ta mesec ni, sem pa z vami delila eno mojo majhno anekdoto. Kljub temu priznam, da me je potovanje kar nekoliko utrudilo, zato recepta tokrat ni, upam pa, da ste z veseljem prebrali mojo anekdoto. Jaz pa sem vesela, da sem spet na trdnih tleh in na svoji sedežni.
Želim vam lepo jesen, jaz pa že razmišljam o naslednjem letu, ko se bomo odpravili v Istanbul. Kot sem slišala in videla na FB, je poln brezglutenskih pekarn, kar je seveda treba preveriti in poskusiti. Morda pa nazaj prinesem kak zanimiv recept.
Se ponovno beremo prihodnji mesec – z receptom.
IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP