Biscotto all'Avena

Novi piškoti avena – Hrustljavo bogastvo ovsa

Svet izdelkov Sestavine in drugo

Oves je dolgo veljal za žito, ki je za bolnike s celiakijo neprimerno. Sedaj pa z novimi ugotovitvami in skrbno kontrolo kakovosti in varnosti od polja do krožnika osvaja tudi brezglutensko dieto.  Hrustljavi in okusni oves je sedaj na voljo tudi v novih piškotih Schär Biscotto all’Avena.

Oves ali latinsko Avena sativa je žito, ki je stoletja predstavljal pomembno živilo v prehrani ljudi. V brezglutenski prehrani je bil dolgo izključen, zadnja leta pa na podlagi različnih raziskav, ki potrjujejo, da večina odraslih celiakašev brez težav prenaša oves v zmernih količinah od 50 do 100 g dnevno, postaja pomemben del diete.

To je dobra novica, saj je to žito zelo okusno, pripravljeno pa je lahko na nešteto načinov. Poleg tega pa je tudi zelo zdravo – vsebuje veliko beljakovin in vlaknin ter telo oskrbuje z dodatno energijo – vitamini, minerali in elementi v sledeh, ki krepijo imunski sistem.

Hrustljavi in okusni Schär Biscotto all’Avena

Oves najpogosteje uživamo v obliki kosmičev v musliju, kar je pravzaprav velika škoda, saj ponuja veliko več. Piškoti, ki jih pripravimo z ovsenimi kosmiči, bodo še posebno hrustljavi – kot na primer novi brezglutenski  ovseni piškoti Schär Biscotto all’Avena.

V priročnem porcijskem pakiranju so odlični za polnovreden zajtrk na poti, kot hiter prigrizek med aktivnostmi ali preprost dodatek h kavi. Vsebujejo polnozrnati oves, ki zagotavlja visoko vsebnost vlaknin in s tem energijo za ves dan, hkrati pa je vir vitamina B1, cinka in železa.

Oves da ali ne?

Številne študije so pokazale, da oves za bolnike s celiakijo nima škodljivih učinkov, zato je v veliko državah že vključen v brezglutensko prehrano.

Ob uvajanju ovsa v brezglutensko dieto vseeno velja previdnost zaradi možnosti kontaminacije z drugimi žiti, kot so ječmen pšenica in rž, ki je možna pri nekontrolirani proizvodni verigi od polja do krožnika. Zato vedno izberite izdelke z ovsom, ki so jasno označeni, da ne vsebujejo glutena in so tako primerni za brezglutensko dieto.

Ovsu pa se morajo še naprej izogibati bolniki s celiakijo, ki so poleg glutena preobčutljivi tudi na to živilo.

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP