Nalepka za svežino – kaj je to?

Svet izdelkov Sestavine in drugo

Nalepka za svežino ohranja svežino izdelka na naraven način. To nam omogoča, da ponudimo kruh svežega okusa brez uporabe umetnih konzervansov.

Gre za majhno etiketo, pritrjeno na embalažo, ki ohranja svežino izdelkov. Nalepka absorbira kisik v embalaži ter tako preprečuje kvarjenje živil na naraven način, v nasprotju z uporabo umetnih konzervansov.

Dobro je vedeti:

  • Kisik je eden glavnih razlogov za kvarjenje živil. Nalepka za svežino absorbira kisik ter tako ohranja svežino izdelka. Nalepka vsebuje naravne, nestrupene surovine.
  • Nalepka za svežino omogoča naravno shranjevanje živil brez dodajanja konzervansov. Brez nalepke za svežino bi se izdelek prej pokvaril.
  • Nalepka za svežino je bila razvita posebej za ohranjanje živil, saj razen tega, da absorbira kisik v embalaži, nima nobenega drugega vpliva na živila. Nalepka za svežino je v skladu s predpisi EU in ameriške agencije FDA.
  • Nalepka za svežino ni nevarna. Na vaše zdravje ne vpliva negativno.
  • Nalepka je dobro zaprta. Tveganje, da se poškoduje je minimalno.
  • Če odstranite nalepko za svežino, to ne vpliva na izdelek. Izdelek lahko zamrznete ali shranite v toplem okolju.

Več informacij o nalepki za svežino

Kaj je nalepka za svežino?

Vsebuje železo v prahu, naravno snov, ki pomaga ohranjati svežino izdelka. V laminirani nalepki je približno 1,3 grama mineralnega aktivnega praška na osnovi železa.

Ali nalepka za svežino ves čas absorbira kisik?

Absorpcija in s tem delovanje nalepke za svežino se zgodi v prvih 48-72 urah po zapečatenju. Nato je izdelek zapakiran v nepredušno okolje brez kisika. Brez nalepke za svežino bi se izdelek prej pokvaril.

Ali sestavine med absorpcijo prodrejo v kruh?

Ne, železo v prahu na etiketi ne pride v stik s kruhom; struktura etikete ne dopušča, da bi skozi njo prehajale trdne snovi.

 

Vpliv nalepke za svežino na izdelek in vaše zdravje

Ali ima stik kruha z nalepko za svežino negativen učinek?

Ne, ni negativnega vpliva.

Ali izdelek, ki vsebuje nalepko za svežino, negativno vpliva na moje zdravje?

Ne. Nalepka za svežino je odobrena za uporabo na živilskih izdelkih, ki se prodajajo v Evropski uniji. Uporabo je odobrila tudi ameriška agencija FDA. Je nestrupena in neškodljiva, če ga slučajno zaužijete.

Ali odstranitev nalepke za svežino z embalaže negativno vpliva na kruh?

Nalepka za svežino po odprtju embalaže ne deluje več. Odstranitev nalepke za svežino po tem času nima niti negativnega niti pozitivnega vpliva na kruh.

Ali se izdelek zaradi absorpcije kisika izsuši?

Ne izdelek se zaradi nalepke za svežino ne izsuši. S tem ko absorbira kisik, nalepka za svežino absorbira le minimalno stopnjo vlage, približno 0,2%. To bistveno ne vpliva na kruh.

Ali izdelek ostane svež dlje časa po odprtju embalaže?

Nalepka za svežino absorbira kisik le v nepredušni atmosferi. Po odprtju embalaže se izdelek obnaša enako kot kateri koli drug pakiran izdelek brez konzervansov.

 

Kako ravnati z uničeno ali po nesreči zaužito nalepko za svežino?

Ali izdelek, ki vsebuje nalepko za svežino, negativno vpliva na moje zdravje?

Ne. Nalepka za svežino je odobrena za uporabo na živalskih izdelkih, ki se prodajajo v Evropski uniji. Uporabo je odobrila tudi ameriška agencija FDA. Je nestrupena in neškodljiva, če jo slučajno zaužijete.

Kaj naj storim v zelo redkih primerih, ko je nalepka za svežino poškodovana?

Če niste prepričani ali je nalepka za svežino poškodovana, se obrnite na Schär podporo. Pošljite e-poštno sporočilo, po možnosti s sliko, na naslov: contact_en@schaer.com in član naše ekipe bo stopil v stik z vami. Izdelka ne zaužite, saj ga boste morali vrniti na sedež podjetja Schär, da bi prejeli povračilo kupnine.

Kaj se zgodi, če se nalepka za svežino po nesreči uniči ter se železo v prahu poje?

Fresh Patch ni živilo in se ne sme uživati. Železo v prahu iz nalepke ni strupeno in je ob naključnem zaužitju neškodljivo.

Kaj se zgodi, če nalepka za svežino pride v roke otrokom?

Hranite jo zunaj dosega otrok. Oster ali koničast predmet lahko uniči nalepko za svežino. Vaš otrok ni ogrožen, če pride v stik z železom v prahu ali s samo nalepko. Vendar pa se lepilo, s katerim je nalepka zalepljena , ne sme porabiti. Če se bojite, da je vaš otrok zaužil nalepko, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj se zgodi, če absorber kisika pride v stik s hišnim ljubljenčkom?

Hranite jo zunaj dosega hišnih ljubljenčkov. Oster ali koničast predmet lahko uniči nalepko za svežino. Če vaš hišni ljubljenček pride v stik z železom v prahu ali s samo nalepko, ni ogrožen. Vendar pa se lepilo, s katerim je nalepka zalepljena, ne sme porabiti. Če se bojite, da je vaš hišni ljubljenček zaužil nalepko, se posvetujte z veterinarjem.

Kaj če je nalepka za svežino v embalaži odlepljena?

To nima negativnega vpliva na izdelek in na delovanje same nalepke za svežino.

V tem redkem primeru odstranite nalepko, da ne pride v stik z otroki ali živalmi.

 

Odstranitev, ponovna uporaba ali zamrznitev nalepke za svežino

Kako odstraniti nalepko za svežino?

Nalepko za svežino lahko odvržete med običajne gospodinjske odpadke.

Ali je mogoče nalepko za svežino ponovno uporabiti?

Ne, ko je embalaža odprta, nalepke za svežino ni mogoče ponovno uporabiti.

Ali je mogoče embalažo z nalepko za svežino zamrzniti?

Da, izdelek, pakiran z nalepko, lahko zamrznete.

Ali spreminjanje temperature vpliva na nalepko in njeno funkcijo absorpcije kisika?

Učinek nalepke za svežino je zagotovljen pri sobni temperaturi. Ker se v prvih 48-72 urah po zaprtju absorbira in s tem deluje nalepka za svežino, je potrebno v dobavni verigi zagotoviti, da v tem času ne pride do večjih temperaturnih sprememb. Ko se izdelek pojavi v vašem lokalnem supermarketu, kakršne koli temperaturne spremembe ne vplivajo na samo nalepko.  Vseeno vam svetujemo, da kruh shranjujete v suhem in hladnem prostoru, zunaj neposredne sončne svetlobe in pred previsokimi temperaturami.

Najboljše od Schär-a –

na voljo, ko ga najbolj potrebujete.

 

 

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP