Schär-ovi izdelki z nizko vsebnostjo FODMAP

Svet izdelkov SRČ in FODMAP

FODMAP je kratica za fermentirane oligosaharide, monosaharide in poliole, ki so kratkoverižni ogljikovi hidrati, kot so fruktoza, laktoza in sorbitol.

Te ogljikohidratne spojine so prisotne v živilih, kot so pšenica, rž, stročnice, različne vrste sadja in zelenjave, mleko, jogurt in med.

Za posameznike s sindromom razdražljivega črevesja (IBS) je lahko dieta z nizko vsebnostjo FODMAP dober način za ugotavljanje vzrokov bolezni. Popolna izključitev FODMAP iz prehrane in nato njihovo ponovno počasno in postopno uvajanje lahko osebi z IBS omogoči, da ugotovi, katera živila povzročajo bolečine in nelagodje.

Vendar pa upoštevanje diete ni enostavno in mora potekati pod strogim zdravniškim ali dietetičnim vodstvom, da se zagotovi nadaljnji vnos ključnih hranil.

Ali so izdelki Schär primerni za dieto z nizko vsebnostjo FODMAP?

Predvsem ljudem s sindromom razdražljivega črevesja (funkcionalna motnja črevesja) svetujemo dieto z nizko vsebnostjo FODMAP. Da bi vam zagotovili najboljšo možno podporo pri tej dieti, je podjetje Schär na univerzi Monash testiralo in certificiralo nekatera brezglutenska živila z nizko vsebnostjo FODMAP. To pomeni, da so vam na voljo številni okusni izdelki.

Ena porcija teh izdelkov ima nizko vsebnost FODMAP in je zato priporočljiva za ljudi s sindromom razdražljivega črevesja:

Kruh

Žemljice, štručke in hrustljavi kruhki

Prigrizki

Osnova za pico

Kaj je program certificiranja Univerze Monash?

Leta 2017 se je podjetje Schär odločilo, da bo neodvisno testiralo svojo osnovno paleto izdelkov v okviru programa Monash Certification Programme.

Univerza Monash v Avstraliji je razvila dieto z nizko vsebnostjo FODMAP in je kraj, kjer je bilo opravljenih veliko znanstvenih raziskav na tem področju. Univerza Monash ima vzpostavljen program testiranja in certificiranja, s katerim ugotavlja, ali izdelki vsebujejo malo FODMAP in so zato primerni za dieto z nizko vsebnostjo FODMAP.

Dodatne informacije univerze Monash, ki je razvila dieto z nizko vsebnostjo FODMAP, so na voljo tukaj.

*Schär ne priporoča nobenih sprememb v prehrani brez posvetovanja z zdravstvenim delavcem. Dieto z nizko vsebnostjo FODMAP je treba voditi pod nadzorom registriranega dietetika.

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP