Skupščina SDC-podružnica Celje

Svet izdelkov Razno

V soboto, 18.1.2019, smo se člani zbrani na skupščini SDC- podružnice Celje, kjer smo predvideli tudi aktivnosti v letošnjem letu.

Člani podružnice Celje smo se zbrali ob 10.00 v dvorani gasilskega doma v Velenju, kjer smo si za sam začetek voščili dobre želje ob vstopu v novo leto. Skupščino smo pričeli z nagovorom predsednice podružnice Majde Jurše, ki je poleg uvodnih besed, nagovorila tudi delegate podružnice da so zasedli svoje mesto. Ker pa na skupščini nismo bili zadostno zastopani ( Bilo nas je okoli 100 podružnico Celje pa sestavlja okoli 500 članov), smo skupščino prestavili za 1h in smo v tem času prisluhnili strokovnemu predavanju z naslovom Prehranske intolerance s strani Špele Meden Iljukić dr. med. , ki nam je pobližje predstavila najpogostejše intolerance s katerimi se srečuje v svoji ambulanti, ne malokrat pa spremljajo tudi celiakaše. Vzela si je tudi čas in odgovorila na vsa vprašanja in tegobe članov.

Po predavanju smo nadaljevali z skupščino, kjer smo si pogledali kaj vse smo počeli v lanskem letu, si ogledali  finančna poročila za preteklo leto in predvideli dogodke v letošnjem letu. Članom je s strani podružnice Celje na voljo ogromno raznovrstnih aktivnosti (kuharske delavnice, smučanje, plavanje, pohodi, izleti, potovanja, strokovna predavanja, posvetovalnice…), katerih se člani zelo radi udeležijo, prav tako smo zadovoljni tudi z samo številčno udeležbo na dogodkih. Lahko rečem, da smo med seboj res že pravi prijatelji 🙂

Po potrditvi skupščine je sledil še malce bolj neuradni del, ki smo ga zapolnil z pogovorom, smehom, novimi idejami in odličnim kosilom, ki so ga za nas pripravili v Bolnišnici Topolšica (Izvajajo tudi catering za zunanje uporabnike) in se resnično poznajo na brezglutensko dieto.

Domov smo se odpravili v popoldanskih urah, polni novih vtisov in že pripravljeni na  nove aktivnosti in druženja.

Podružnici Celje hvala tudi za priročno darilce 🙂 #Schar

Petra Emilija