Schär dan brez glutena 2019 znova v Sloveniji!

Svet izdelkov Razno

Vas zanima brezglutenska prehrana?

In aktualna ponudba najbolj priznane brezglutenske hrane pri nas, Dr. Schär?

Potem nas obiščite 16. novembra 2019, med 10. in 18. uro, na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani, Dvorana Urška!

Vabimo vas na sprehod po Schär mestu, kjer boste lahko poskusili odlične jedi brez glutena, preverili najnovejšo ponudbo Schär izdelkov ter mimogrede dobili recept ali dva. Izdelke boste lahko tudi kupili, na voljo pa bo veliko informacij o brezglutenskem načinu prehrane in pestra animacija za otroke.

Vas zanima, kaj vse smo pripravili za vas?

S pomočjo raznolikih in priznanih strokovnjakov vam bomo predstavili nove smernice diagnostiricanja celiakije, pomen mikrobiote pri bolnikih s celiakijo in še mnogo več.

Poleg kopice koristnih informacij, pa boste naše strokovnjake lahko tudi osebno vprašali za mnenje in se z njimi posvetovali o morebitnih dilemah, ki se vam porajajo, ali na katere ne najdete ustreznega odgovora.

Dopoldanski del predavanj

  • 10.30 – 11.15; doc. dr. Jernej Dolinšek, dr. med.: Nove smernice pri diagnosticiranju celiakije
  • 11.30 – 12.15; Mojca Sekulič, prehranska terapevtka, diplION: Pomen mikrobiote pri bolnikih s celiakijo
  • 12.30 – 13.15; doc. dr. Evgen Benedik, univ. dipl. inž. živ. tehnol.: Kaj moramo vedeti o brezglutenski dieti, če imamo celiakijo?

Popoldanski del predavanj

  • 14.30 – 15.15; doc. dr. Jernej Dolinšek, dr. med.: Nove smernice pri diagnosticiranju celiakije
  • 15.30 – 16.15; Mojca Sekulič, prehranska terapevtka, diplION: Pomen mikrobiote pri bolnikih s celiakijo
  • 16.30 – 17.15; doc. dr. Evgen Benedik, univ. dipl. inž. živ. tehnol.: Kaj moramo vedeti o brezglutenski dieti, če imamo celiakijo?

Ne skrbite, poskrbljeno pa bo tudi za vaše najmlajše, ki bodo poleg številnih koristnih informacij o brezglutenskem načinu prehranjevanja uživali tudi ob gledanju priznane otroške kulinarične predstave Knedl, druženju z maskoto Milly ali kreativnemu ustvarjanju na številnih in pestrih delavnicah.

Milly jih že nestrpno pričakuje!

Sprehod skozi Schär mesto bo nepozaben, saj boste tam lahko preizkusili okusen hamburger, pristne brezglutenske testenine, kos pizze, ali kateri koli drug degustacijski Schär izdelek.

Poskrbljeno bo tako za vegeterijance, kot tiste, ki to niste.

Ne zamudite pa nekaterih pomembnih kulinaričnih presežkov, in sicer tekmovanja priznanih blogerjev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije na področju priprave nepozabnih brezglutenskih jedi, posebnega kuharskega nastopa Masterchefa Slovenija Darka Klemna ter vsem poznane slovenske kuharice in blogerke Ane Žontar Kristanc.

Tekom dneva bodo za vas na voljo tudi številne kulinarične delavnice, kjer se boste lahko preizkusili v svojih ustvarjalnih veščinah z brezglutensko hrano!

DOGODEK JE BREZPLAČEN!

Vaše prijave pa zbiramo na tej povezavi: https://go.schaer.com/16-11-19

Veselimo se vase družbe!