Aplikacije za zmenke naj postanejo bolj vključujoče tudi za osebe, ki se prehranjujejo brez glutena!

Svet izdelkov Razno

PODPIŠI PETICIJO

Kdo je Schär?

Schär je globalna blagovna znamka visokokakovostnih brezglutenskih živil, ki je na voljo v več kot 100 državah. Verjamemo v moč hrane, ki ljudi združuje in ne ločuje.

Kaj in zakaj?

Gre za pobudo podjetja Schär, ki jo želi deliti s svetovno brezglutensko skupnostjo. Izhajali smo iz ugotovitve, da nobena od priljubljenih aplikacij za zmenke na svetu nima oznake brez glutena vključene med vse druge prehrambene diete ali preference, ki jih lahko nastavite v svojem profilu. Želimo združiti svetovno skupnost v naših prizadevanjih, da bi zmenki postali vključujoči in udobnejši za vse.

Na koga to vpliva?

Upoštevanje brezglutenske diete ne spremeni le tega, kar je na krožniku, temveč vpliva na življenje na številnih ravneh, vključno z druženjem in, natančneje, zmenki. Študije so pokazale, da ljudje, ki se morajo zaradi zdravstvenih razlogov držati brezglutenske diete, razvijejo več tesnobe glede zmenkov; dejavniki stresa so lahko:

  • izpostaviti svojo dieto nekomu novemu in ne vedeti, kako se bo odzval
  • ko boste morali na zmenku v restavraciji razložiti svojo dieto
  • strah pred tem, da bi vas obsojali ali zavrnili
  • pretvarjanje, da niste lačni, ker na (prvem) zmenku niste želeli razkriti svoje izbire ali se ne počutite varno

Enostavna rešitev našega problema

Vse priljubljene aplikacije za zmenke imajo korak za nastavitev profila, v katerem lahko vključite diete ali živila, ki jih imate radi. Še vedno pa manjka najpomembnejša značka za tako veliko skupnost. Zdaj je čas, da vse aplikacije za zmenke prosimo, da preprosto vključijo novo značko – značko brez glutena.

Kako se bodo stvari spremenile na bolje

Namesto občutkov tesnobe in strahu pred tem, kako boste o svoji dieti povedali svojemu zmenku, boste lahko oznako preprosto vključili v svoj profil. Ko bo le-ta postala vidna vsem, se boste celiakaši in drugi, ki ste na brezglutenski dieti lahko izognili neprijetnim situacijam (ali ljudem) in se namesto tega osredotočili na bolj prijetne stvari, kot je na primer zaljubljenost.

 

PODPIŠI PETICIJO