Novi Mix B

Kaj je novega v našem Mix B?

Svet izdelkov Razno

Moka je nepogrešljiva sestavina pri pripravi brezglutenskih jedi, zato vam z veseljem predstavljamo novo mešanico za peko – Mix B z izboljšano recepturo. Z njo bo peka kruha, željic, hlebčkov in drugih pekovskih izdelkov s pomočjo modelov ali brez njih še bolj preprosta, okus in vonj pa še bolj privlačna.

Z novo mešanico mok za kruh Mix B je peka še enostavnejša

Večmesečno preizkušanje naše raziskovalne ekipe v sodelovanju z vrhunskimi prehranskimi strokovnjaki in mojstri peke se je izplačalo.

Testo iz nove mešanice je med peko veliko bolj stabilno, bolj enotna pa je tudi struktura kruha. Poleg tega smo z dodajanjem lečine moke povečali delež mineralnih snovi.

Zato zavihajte rokave, sledite navodilom za pripravo in se veselite okusnih brezglutenskih dobrot iz domače kuhinje!

VPRAŠANJA IN ODGOVORI
Zbrali smo najpogosteje zastavljena vprašanja in odgovore. Naši prehranski strokovnjaki in mojstri peke so vam na voljo s svojim bogatim znanjem o novi mešanici mok Mix B.

Zakaj nova receptura?
V podjetju Schär stalno vlagamo v izboljšave izdelkov in boljše izkušnje pri peki. Zaradi nove recepture Mix B odlikuje še bolj preprosta priprava, testo se lahko oblikuje in je primerno za peko v modelih ali brez njih. Rezultat je tako po videzu in po okusu veliko boljši kot kadarkoli prej.

Ostajajo recepti na spletni stran enaki? Kaj se je spremenilo?
Naši strokovnjaki so z novo Mix B preverili vse recepte in ugotovili, da spremembe niso potrebne. Kljub temu pa so se med preizkušanjem spremenile nekatere manjše količine svežega kvasa, vode in soli, v primerih, ko je bilo to mogoče, pa so se poenostavili tudi koraki priprave in seznami surovin, da bi dosegli še boljše končne rezultate.

Lahko še vedno kupimo mešanico mok po stari recepturi?
V prihodnjih mesecih bo na posameznih prodajnih mestih v ponudbi še preostanek meanice mok po dosedanji recepturi, vendar jo bo z novimi dobavami zamenjala izboljšana receptura.

Kje lahko nabavimo novo moko?
V vseh prodajalnah, kjer je že na voljo mešanica mok Mix B.

V čem se nova receptura razlikuje od stare?
Nova receptura ne vsebuje moke iz volčjega boba, ki sta jo zamenjali moki iz leče in riža, s tem pa se je povečal tudi delež mineralnih snovi. Poleg tega nova mešanica Mix B vsebuje manj soli (-20 %), sladkorja (-65 %), maščob (-18 %) in nasičenih maščobnih kislin (-33 %).

Kako najbolje shranim sveže spečen kruh?
Kruh po pečenju ohladite in takoj zamrznite. Da bo kruh kar najbolj okusen, ga odmrznite v pečici pri 150 – 180 °C. Pomagate si lahko tudi s funkcijo odmrzovanja v mikrovalovni pečici. Če kruh odmrzujete na sobni temperaturi bo sicer nekoliko bolj trd, vendar bo struktura ostala boljša, kot če ga ne bi zamrznili.

V primeru da kruha ne želite zamrzniti, bi pa ga želeli ohraniti nekaj dni, ga položite v plastično vrečko in dobro zaprite. Enako velja tudi za hranjenje v plastični škatli.

Za shranjevanje kruha so primerne tudi lesene škatle za kruh in glinene posode.

Kako dolgo lahko kruh ostane v zamrzovalniku?
Veljajo ista pravila kot za druge brezglutenske kruhe in živila – kruh v zamrzovalniku hranimo 4 do 6 mesecev. Pri tem priporočamo uporabo vrečk za zamrzovanje.

IMPRONTA E PRIVACY COOKIES SITEMAP IMPRINT & PRIVACY COOKIES SITEMAP