In tako bo od zdaj naprej…

Svet izdelkov Razno

Bliža se konec poletja in toplih dni. Zopet prilagajanje na tempo, ki je hitrejši, impulzivnejši in na začetku rahlo nor ter zmeden preden se dododbra vnesemo v sistem…po poletnem počitku. 🙂 In spet nas vse čaka to noro kuhanje pred službo, ali pa nasploh ogromno kuhanja. In tako bo od zdaj naprej…

Kljub vsemu pa smo lahko veseli, saj se ponudba na slovenskem tržišču hitro širi. Tako na trg prihaja vse več brezglutenskih izdelkov. Tudi poznavanje trgovcev in ponudnikov  ter znanje o sami brezglutenski hrani/ ponudbi se širi. Nikakor to ne pomeni da vsi vse vedo, a je definitivno boljše kot pred leti.

Vse pogosteje pa tudi med celiakaši prihaja do nesporazumov o izbiri ustreznih brezglutenskih izdelkih. Ki so določene z direktivo EU in bi naj bile poenotene, pa kljub temu vsaka država dela drugače. Ljudje pa so potem zmedeni, ker ne vedo kaj je prav in kaj ne. Kako se odločiti ob njim nespornem izdelku. No prav je da vsak kdaj uporabi svojo kmečko logiko 🙂

Najbolj me žalosti kadar vidim, da javno zdravstveni zavodi ne poznajo brezglutenske diete. Se človek ustraši kaj bo z njim na starost ali ob dolgotrajnem obisku bolnišnice, tudi zdravilišča niso izven teh omejitev. Pa posluša koliko diet pripravljajo vsakodnevno in so tudi zavodi, ki se potrudijo. Ma so tudi tisti, ki se ne. Vsak dan enako. Nič brez krompirja, ki še danes ne vem ali je v kosih ali pire..ali ravno nekaj vmes 😛 In ko me vprašajo ali lahko jem tofu…kako naj jaz vem, saj ga nisem jaz pripravila.

Res je da je naporno kuhati vsak dan v naprej, planirati pestrost jedilnikov pa vseeno, dokler si zmožen sam še gre. Potem pa si dejansko prepuščen sam sebi.  In potem sem vedno znova razočarana kako ne premoremo  malce zanimanja za določeno zadevo. In ugotovim, da je kljub vsemu denar sveta vladar in da kljub potrebi ljudje ne bodo naredili določenih stvari zaradi dobrobiti drugega. No včasih bi lahko.

In tako bo od zdaj naprej. Kuhali bomo sami še naprej 🙂