Festival brezglutenske ponudbe

Preživite dan v dobri brezglutenski družbi

Svet izdelkov Novosti na policah

Prvo junijsko soboto, 3. junija, bo v Novem mestu potekala največja degustacija izdelkov brez glutena v Sloveniji – Festival brezglutenske ponudbe. Med 9. in 18. uro se bo v Dvorani Leona Štuklja predstavilo 25 ponudnikov brezglutenske hrane. Med njimi bo tudi Schär, ki bo obiskovalce razveselil z degustacijo novih izdelkov.

Dogodek organizira Društvo Celiac – Življenje brez glutena, na njem pa pričakujejo že več kot 500 obiskovalcev iz vse Slovenije. Kot je pojasnil predsednik društva Celiac, Goran Makar, je “festival namenjen vsem, ki jih zanima brezglutenska prehrana – predvsem celiakašem, njihovim družinskim članom in sorodnikom ter prijateljem, pa tudi ostalim, ki se v vsakdanjem življenju srečujejo s celiakijo in dieto brez glutena, kot so kuharji v vrtcih, šolah in restavracijah, medicinsko osebje itd.”

Na Schärovi stojnici pa ne bo samo predstavitev in pokušina izdelkov, ki v prihodnjih mesecih prihajajo na prodajne police. Pripravili bomo tudi kuharske delavnice s kuharsko mojstrico Ano Žontar Kristanc. Večina Ano pozna iz televizijskih kuharskih oddaj, številni ste jo že srečali na kateri od brezglutenskih kuharskih delavnic, tokrat pa boste lahko Anine kuharske spretnosti spremljali med 10. in 12. uro, ko bo sekljala, mešala, sestavljala in pekla dobrote iz Schär brezglutenskih mok in kruhov. Podrobnosti receptov in kakšno kuharsko skrivnost vam razkrijemo na dogodku, kot običajno pa boste nastale dobrote lahko tudi poskusili.

In ker imamo vsi radi prijetna presenečenja, smo enega pripravili tudi za obiskovalce Festivala brezglutenske ponudbe. Kako do presenečenja? Registrirajte se na campaign.brezglutena.schaer.comovenia/, v soboto, 3. junija, obiščite Festival brezglutenske ponudbe v Novem Mestu in poiščite naše promocijsko mesto.

Veselimo se vašega obiska!