PO SLOVENIJI…. IZLET NA GORIČKO

Svet izdelkov Novosti na policah

Po napornem tednu se vsem prileže krajši vikend oz. počitnice, kot bi rekli vrtčevski otroci. In res je tako – kaj je lepšega od preživljanja prostega dne brez obveznosti in hitenja? Čas z družino in bližnjimi je nekaj neprecenljivega, kajne? Verjamem, da se nam vsem kdaj prileže tudi kakšen izlet… v bližnjo okolico ali v kraj, ki ga še niste obiskali. No, na takšen izlet – na Goričko – sem se odpravila tudi sama…Po napornem delovnem tednu je prišel vikend… seveda, vse lepo in prav… če le ne bi bili vsi sestanki, aktivnosti, zabave… planirani na isti dan in to v soboto!! Kar težko se je odločiti, česa bi se udeležil in kaj bi odpovedal, ko pa si še pred kakšnim tednom razmišljal, da se boš udeležil vseh. 

Goričko skriva Vulkanijo …

No, tako sem se odpravila na izlet… na Goričko. Ja, ne boste verjeli, v same možgane naše “kure” 😛
Ker se na ta izlet nisem odpravila sama, sem seboj vzela (no so bolj oni mene) še 40 drugih. Pa smo šli na avtobus… in po zgodnji jutranji vožnji, ki je trajala dobri 2 uri, smo se zaspano izkrcali v Vulkaniji. Ne boste verjeli, ampak to, da bomo obiskali Vulkanijo, sem izvedela kar na avtobusu (saj si nisem ogledala programa izleta), hkrati pa sem tudi izvedela, da Vulkanija sploh obstaja. #PaSajJeVseeno.

Vulkanija se nahaja v občini Grad na Goričkem. Notri je res super, saj vas njihova maskota krtek Oli popelje na potovanje o nastanku zemlje in vam predstavi notranjost vulkana, predstavitve so zelo atraktivne in nikakor dolgočasne ter primerne za vse starosti. Pot smo nadaljevali do gostilne pri Lujzi, kjer so nam pripravili odličen brezglutenski bograč, zraven pa smo dobili tudi Schär kruh (pokliči in se dogovori, kaj ponujajo brezglutenskega).

… in živalski vrt

Ko smo napolnili svoje želodčke, smo se zopet posedli na avtobus in se zapeljali do SikaluZoo-ja.. Kaj je to? Hm… to je super živalski vrt manjše velikosti, kjer lahko poleg domačih živali (koz, ovc, rac, konjev) vidiš tudi veliko novih vrst, kot so kengurujčki, kapibare, nosati medvedje, rakuni, zebu-ji, opice in še veliko več. Super je, ker lahko kupiš tudi hrano za živali in živalice hraniš kolikor želiš – seveda če se ob tebe ne žuli ovca in ti iz rok trga vrečo z hrano. #NičZaTo!.. V SikaluZoo-ju so lastniki zelo odprti za pogovor in se lahko tako pozanimaš vse o živalih. #SeSplača. 

Ne boste verjeli, ampak zopet smo se posedli na avtobus in se odpeljali do tropskega centra, kjer gojijo kar 2 milijona orhidej #ZaVsakegaEna…. Ker sem v tropskem centru že bila in nisem ravno ljubiteljica orhidej, me ogled ni najbolj zanimal. In če povem po resnici, sem bila tudi zelo zaspana (#TakoPačJe) in sem večino časa, ko so ostali sledili ogledu, presedela na klopci. Veste, kaj je sledilo? Ne? Konec ogleda, začelo je deževati in že smo tekli na avtobus #SpetInSpetInSpet….

Nato pa smo po krajši vožnji prispeli do gostilne pri Slavi, kjer nas je čakala večerja in zeeelooo okusna prekmurska gibanica #OdličnaJeBila!

Med dveurno vožnjo nazaj sem si sezula čevlje in malce zadremala. Preostanek poti smo podoživljali lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj ob sobotnem popoldnevu na Goričkem 🙂

Preden obiščeš Goričko se ne pozabi pozanimati oz. dogovoriti za brezglutenski obrok, tako bo tvoj izlet še slajši in brez skrbi 🙂 #HaveFun