MILANO <3 RAJ ZA CELIAKAŠE

Svet izdelkov Novosti na policah

Hitra odločitev za odhod v Milano (Italija) tokrat definitivno ni bila napačna. Schar je namreč pripravil druženje blogerjev iz vse Evrope. Po dolgi poti smo se namestili v Hotelu Niguarda, nedaleč stran od centra Milana. V hotelu je bilo vse pripravljeno na naš prihod, pričakala nas je tudi Julia in njeni sodelavci, ki so nam pripravili prijetno kosilce in nekaj predstavitev o delovanju podjetja Schar.

Po predavanjih smo se odpravili do restavracije, kjer smo bili deležni večerje brez glutena. Vse je bilo zares ODLIČNO! 🙂 Izmenjali smo si veliko osebnih izkušenj in spoznali življenje celiakašev v drugih državah.

Nov dan, nove dogodivščine. Po zajtrku, smo imeli zopet kratka predavanja, kjer nam je Schaerova ekipa predstavila, kako nastajajo novi izdelki, kako izdelki pridejo na trg, predstavili so nam tudi njihove nove spremembe… Degustirali smo tudi nekaj novih Schaer izdelkov ter jim tudi podali lastno mnenje.

 

Ura je hitro tekla in že smo se odpravili v center Milana, kjer smo imeli kosilo-Hamburgeeeeer brez glutena seveda 🙂 Bil je odličen.

 

Po kosilu smo se peš odpravili do priredišča, kjer je potekal festival tort.

Schaer se je tokrat odločil, da je festival tort odlična priložnost za premagovanje Guinnesovega rekorda in tako smo skupaj spekli najtežji muffin, ki je tehtal kar 146,75 kg. Naj povem še, da je bil izredno dober,…mmm njaam 🙂 Na mestu dogodka, smo seveda posneli tudi nekaj skupinskih slik.

Ker se je dan bližal večeru, smo počasi zapustili festival tort in se z avtobusom odpravili proti piceriji ROSSO POMODORO, kjer so nam pripravili odlične pizze brez glutena ter nam pokazali kako pice pripravijo. Privoščili smo si tudi brezglutensko pivo, saj brez tega ne gre ane? Ob večerji smo veliko klepetali, si izmenjali mnogo izkušenj in tako preživei skupaj super večer 🙂

Nato je sledilo presenečenje tudi za nas, saj so nam postregli sladico – Schaer čokoladno sacher torto. 🙂
V poznih urah je sledil prihod v hotel in hitre priprave na jutranji odhod.

Zadnji dan nas je v hotelu ostala le še peščica, saj jih je veliko že odšlo domov. Po zajtrku smo zapustili sobe in se odpravilili na recepcijo, kjer smo posneli še zadnje slike in se na hitro poslovili.

 

Upam, da bo takšnih srečanj še mnogo več, saj so zelo dobrodošla za vse celiakaše :))

12166521_10206679018806545_2028908167_n

 

//