Sladko za vsak okus

Sladko za vsak okus.

Svet izdelkov Znanje za zdravje

Po tednu dni na off sem se vrnila nazaj v študijske klopi. Ne morem reči,  da mi to ni všeč, pa vseeno – začenja se zelooooo naporno izpitno obdobje. Za celiakaše se to ne razlikuje preveč, mogoče le v tem, da smo malce več odmaknjeni od štedilnika, saj si ne kuhamo stalno. 🙂 #Instantfood. Zato pa je študentsko življenje celiakaša predvsem sladko obarvano 🙂Sreča, da v imamo pravico do študentskih bonov in da ponekod vseeno vedo, kaj pomeni stroga brezglutenska dieta in celiakija. Tako se mi ni treba bati in biti za štedilnikom cele dneve.

Pa vseeno tudi sladica paše. Sama nisem ljubiteljica piškotov, tako se v moji brezglutenski shrambci znajdejo le tisti “žlahtni”. Med njimi so tudi Schär Avena, ki me spominjajo na gran cereale, ki so mi pred leti bili res všeč. Na področju piškotov se zame kaj hitro zaključi. Brezmejno pa je področje biskvita in biskvitnih peciv. Od kučm, rolad, domačega kinder pinguina, princesk in vse do drobnega kremastega peciva. #Božansko.

Ker trenutno ni časa za peko, si pač privoščim že pripravljeno biskvitno pecivo Pausa Ciok od Schära. So priročni za v torbico, sam posladek je zelo dober, a če bi imel malo manj okusa po rumu bi meni osebno bil še veliko boljši. Veeeem, verjetno si boste mislili, da je cena zelo pretirana, res ni nizka, pa vseeno vem da 25 % popust zelo pomaga, pa tudi če le za dvig motivacije in sladkorja v krvi. #SweetLife #HappyLife  Pausa ciok sledi Chocolix in Fruit bar, Cereal bar. 🙂

Kljub vsemu, kar lahko danes najdemo na slovenskem tržišču, je seveda dobrodošlo in tudi zaželeno, da lahko tudi celiakaši z dostopnostjo izdelkov sledimo vsem tistim, ki se niso primorani držati raznoraznih strogih diet.  

Vseeno pa le komaj čakam vikend, da si pripravim kakšno domačo sladico po moji bujni domišliji. Katero pa vi najraje pripravljate?? Vesela bom vaših nasvetov za res rahel biskvit! 🙂

Petra Emilija