Hitra rešitev…Schar Rosette :)

Svet izdelkov Znanje za zdravje

Veliko celiakašev se ob postavitvi diagnoze ustraši, da se bodo v novem načinu prehranjevanja morali odreči ogromno jedem, ki so si jih radi privoščili kot so kremne rezine, torte, testenine, pica in seveda puhast kruh. Pa je temu res tako? Ste že poskusili  odlične Schar Rosette?

Sama sem že od nekdaj kar izbirčna pri prehrani, z diagnozo celiakia se je to na žalost še poslabšalo. Sploh pri jedeh, ki vsebujejo karkoli koruznega in mojemu okusu ustrezen izdelek najti je včasih že prava loterija. Redko, res redko kupim že v naprej pripravljene brezglutenske izdelke, saj večino jedi naredimo doma sami. Pred kakšnim letom, pa sem ob selitvi v študentski dom, ugotovila, da kljub vsemu nekaj moram jesti, kljub pomanjkanju časa za kuhanje je bila bila prva asociacija za hitro malico seveda sendvič. 

Sendvič po želji na 1001 način, res ni slaba ideja, a vseeno za dober sendvič potrebuješ tudi dobre sestavine. Začne se pri kruhu. Na našem tržišču se res najde ogromno vrst kruha brez glutena, večina za dopeko in so brez nje trdi in suhi kot le kaj. Med drugim me moti tudi to , da nekatere vrste brezglutenskega kruha vsebujejo alkohol. Brez dopeke je meni odličen Scharov kruh cereale pakiran v 300g pakiranju.

Kljub potrebni dopeki pa mi vse od odkritja dalje znagajo Scharove Rosette, te so podobne glutenskim kajzericam in ostanejo mehke tudi še naslednji dan. Najdete jih v vseh bolje založenih trgovina v zmrzovalnih skrinjah. Priprava Rosett je res preprosta…pred dopeko jih morate pustiti na sobni temperaturi vsaj 1-2 uri, ter jih nato popečti v segreti pečici na 200 stopinjah za 5-7 minut. Razlike v okusu z glutenskimi kajzericami ni, so odlične za sendvič, k golažu, jajčni omleti in kar tako za po poti.  

Ker smo ravno ostali pri sendviču…meni najljubša kombinacija je z zelenjavnim namazom, pršutom, olivami ali pa kisla smetana, piščančja prsa in paprika, paradižnik in list solate…tudi z tuno in paradižnikom je odličen 🙂

Ker se bliža praznični december, si z pomočjo Schar baguet lahko pripravite odlične kanapejčke po svojem okusu 🙂
Katera pa je vaša najljubša kombinacija?

 

 

Petra Emilija