savoiardi

Schar savioardi

Svet izdelkov Življenje s celiakijo

Tisti, ki me poznate, že dobro veste, da trdi piškoti nikoli niso bili na moji listi sladkih pregreh. Pa vendar tudi pri meni obstajajo redke izjeme. Kateri piškoti so ravno prav sladki, v ustih pa se topijo kot najnežnejši oblaki in niso presladki…mmm to so Schär Savioardi 🙂

Tisti, ki jih poznate in uporabljate veste, da so zeloooo okusni in tudi večnamensko uporabni.  Uporabite jih lahko za pravi Italijanski tiramisu, namesto tortnega biskvita, odlični pridejo tudi za tortice v kozarčkih,  za katere potrebujete le nekaj sestavin in so preprosta in hitra sladica za nenapovedane obiske. Ali pa za malico s kozarcem mleka 🙂 Ne vsebujejo laktoze, tako da so primerni tudi za vse z laktozno intoleranco.

Dostopni so v večji supermarketih, a naj vas ne preseneti, da so popolnoma spremenjeni – nova embalaža, nova receptura in nova oblika. V zavoju je 12 velikih piškotov, ki popolnoma zadostujejo za pekovsko ustvarjanje.

Verjamem, da vam sedaj – tako kot meni – ne gredo iz glave tortice v kozarčku. Ne potrebujete veliko sestavin, ključna pa je dobra domišljija in okus 🙂 Predvsem domišljija, bi rekla sama.

Sama  tortice najrajši naložim s plastjo Schär Savioardov, doma narejeno jajčno kremo (uporabite lahko tudi puding) in vročim sadjem. Uporabite lahko tudi mascarpone in piškote pomočite v kavo ali kakav, ki je otrokom prijazna verzija. Če kave ne marate, lahko naredite “sadni” tiramisu. Piškote namočite v mleko, nanje dajte mascarpone in povrhu položite sadje po želji. In ponovi vajo, seveda, če je kozarec dovolj velik. 😉 Gostje bodo gotovo navdušeni in bodo hoteli še kakšno porcijo. Različic po okusu pa je ravno toliko, kot je dopušča vaša domišljija.

Za vse tiste, ki še niste poskusili Schär Savioardov jih lahko degustirate na naslednjem velikem dogodku, kjer bo tudi promocija Schär izdelkov. Kje? Pokukajte v moj prejšnji blog 😀

 njam njam 😀