Le korak stran od sproščenosti

Svet izdelkov Življenje s celiakijo

Konferenca o Celiakiji in tabor družin v Laškem-končan. Promocija-končana. Varstvo-zaključeno. Seveda ob vseh ostalih obveznostih. Kljub temu, so priprave in dnevi potekali zelo sproščeno. Korak stran od priprave hrane..je bil ključ do sproščenosti .

Zakaj?Kaj je bilo drugače? Sem se vprašala tudi sama.

Kot vsi celiakaš dobro vemo, se verjetno nihče od nas od doma ne odpravi brez torbe z prigrizki in  doma pripravljenim brezglutenskim obrokom. razmišljanje v naprej in več urne priprave in planiranja jedi od preprostega zajtrka do komplicirane sladice….oh, me kar glava zaboli ko pomislim na naslednji dan ko bom morala vstati ob 5h in si pripravljati hrano za s sabo #obup.

Začetek marca, sem vikend preživela v Termani Laško ob odlični hrani in dobri družbi, vseh klepetih, savni, kopanju. Moram priznati, da je bilo zelo sproščujoče. In prav to sem potrebovala pred še zadnjim semestrom na faxu. #Božansko. Istočasno je potekal tudi kongres o celiakiji, predavali so zanimivi predavatelji kjer smo odnesli veliko novega in predvsem poučnega za nadgradnjo že dosedanjega znanja o celiakiji in simptomih ter boleznih, ki so pridruženi celiakiji.

Tudi v varstvu imam pravo srečo in so obroki brez glutena že pripravljeni, tako da imam skrb manj oz. uro spanca več 🙂 Moram priznati, da  bi se z lahkoto navadila na to razvajanje in priprave obrokov prepustila drugim. Pa vendar, ne gre vedno tako, saj na koncu koncev skrbimo sami zase. Ampak, paašee 🙂 In zdaj vem kaj je bilo v vseh teh dneh drugače… veliko sproščenosti, brez misli ob pripravi obrokov. Res neverjetno, kako tako ne tipična stvar popolnoma spremeni razpoloženje.

Ni vedno tako, in večino dni v letu, si je treba obrok pripraviti doma. Kljub temu pa je super srečati nekoga, ki ima znanje in razumevanje na področju dietne prehrane. In seveda predvsem posluh! In zdaj vem kaj je bilo v vseh teh dneh drugače…sproščenost, brez misli ob pripravi obrokov. Res neverjetno, kako tako ne tipična stvar popolnoma spremeni razpoloženje.

Pa se kljub vsem stvarem, celiakaši znajdemo po svoje. Veliko besed gre v uho in na drugi strani ven. Nekaj je takšnih ki si jih zapomnimo za vselej pa vendar…živimo polno. Dogodivščine, potovanja, zabava ali večer v kinu so dostopni tudi nam. Z malo planiranja in prilagajanja.

 

Petra Emilija