velenje

PO SLOVENIJI…V VELENJE :)

Svet izdelkov Na poti

Letošnje poletje je bilo zelo sončno in vsaj zame zeloo pestro. Poletne dneve sem preživela kar delovno, no tako je tudi prav, kajne? Te pa so kaj kmalu zamenjali sproščeni dnevi ob morju in krajša potovanja ali obiski pri prijateljih v tujini kot tudi pri nas. No in kar moram priznati je, da  je najlepše doma! V družbi družine in prijateljev s katerim se poznamo še iz otroštva, je seveda vedno super, a spoznavanje novih prijateljev ob aktivnostih, ki jih rada počnem je še toliko boljše :). Tako sem pretekli teden v celoti preživela prav v domačem okolju….ja, tako je v Velenju! 

Mestna občina Velenje leži v vzhodnem delu šaleške doline na nadmorski višini 396m. Ves vzhodni del šaleške doline je urbaniziran, saj se je meso, v zadnjih 50 letih zelo razširilo.  

Velenje pa je izrazito industrijsko mesto, ki je predvsem poznano po Premogovniku Velenje, Gorenju. Zadnjih nekaj let, pa je Velenje tudi izredno priljubljena turistična točka. Ker je Velenje po samem številu prebivalcev peto največje mesto v Sloveniji, se pri nas tudi marsikaj dogaja, te zanima kaj vse se odvija na našem koncu?

V letošnjem letu je Velenjska plaža postala še izredno priljubljena, zato jo tudi sama rada redno obiščem. Tu si lahko preko celega poletja privoščiš kopanje v velenjskem jezeru.  

Z prijatelji  lahko tako uživaš v klepetu ter si privoščiš kakšno pijačo v Plaži MiaMia! #odlične so V kolikor imaš čas, se lahko vsak petek v juliju in avgustu ob predhodni prijavi udeležiš tudi joge na supu, ki je zares super!

Po jogi, pa te čaka tudi pogostitev z zdravim zajtrkom, letos smo imeli tudi brezglutenski zajtrk, ki je bil odličen. Privoščili smo si schar krekerje z sirnim namazom in dimljenim lososom ter rezino kumare, kot sladko varianto pa smo si privoščili schar kruh z ghee kravjim in kozjim maslom, medom in rezino hruške. Odžejali smo se z ekološkim metinim in borovničevim čajem. #NiNamSlabo 🙂

Ko boš imel/a dovolj poležavanja na plaži in klepetanja z prijatelji  te Vabim v Sončni park. Sredi sončnega parka lahko poleg različnih igrišč, obiščeš tudi Vilo Rožle. Vila Rožle je mesto kjer so doma otroci, dobra volja in kup prostovoljcev, ki se srečujemo vsak dan, in tako skozi vse leto skrbimo, da otrokom pri nas ni nikoli dolg čas ter jim vsaj za kratek čas ob poletnih letovanjih polepšamo dneve. Če nas obiščeš, ti definitivno ne bo žal! 🙂

Če ti ostane še kaj časa, se lahko odpraviš na ogled Premogovnika Velenje, in si pogledaš kaj se dogaja v Velenju pod zemljo. Ogled je zelo zanimiv in poučen! Če ti ogled dogajanja pod zemljo ne leži, se lahko  odpraviš v sam center mesta. Kjer si lahko privoščiš kepico sladoleda v brezglutenskem kornetu ali pa obiščeš kitajsko restavracijo Pekinško mesto, kjer vedo kaj je celiakija in temu primerno pripravijo tudi obrok 🙂

Če ti potepanje po Velenju ne diši več, se lahko odpelješ v Šoštanj in občuduješ dimnike termoelektrarne, ali pa si ogledaš muzej usnjarstva ter razstavo v Vili Mayar. Ne glede na to kaj boš izbrala, si ogledala ali obiskala ti  bo obisk v našem mestu ostal v spominu. :))

Pa še nekaj slikc z joge, bilo je res odlično!